Spectacolele deceniului, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai valoroase montări ale ultimilor zece ani se întâlnesc la Teatrul „Toma Caragiu“. Prima ediţie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu“ se va desfăşura, între 9 şi 13 noiembrie, la Ploieşti, propunând publicului o selecţie realizată de criticul Marina Constantinescu, în care sunt incluse spectacolele româneşti cele mai longevive şi mai valoroase ale ultimului deceniu.

„Această panoramare doreşte să propună atât publicului exigent al Ploieştiului, cât şi criticului şi istoricului de teatru un important material de sinteză şi de reflecţie asupra valorii artistice în timp", a declarat Lucian Sabados, directorul festivalului.

Teatru pentru toate gusturile

Semnate de unii dintre cei mai importanţi regizori care au creat în teatrul românesc în ultimii ani, spectacolele care se vor reuni la Ploieşti se numără printre montările cele mai iubite de public şi, în acelaşi timp, premiate de critică. 

Teatrul Naţional „Radu Stanca" din Sibiu va deschide miercuri, de la ora 21.30, această primă ediţie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu", printr-o reprezentaţie specială a spectacolului „Electra" în regia lui Mihai Măniuţiu.

Festivalul include producţii ale mai multor instituţii teatrale din Capitală, printre care celebrul „Inimă de câine", după Mihail Bulgakov, în regia Yuri Kordonski, de la Naţionalul bucureştean, „Revizorul" de N.V. Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele, de la Teatrul de Comedie, „Gaiţele" de Al. Kiriţescu, în regia lui Alexandru Dabija, „Joi.mega.joy" de Katalin Thuroczy, în regia lui Radu Afrim, de la Teatrul Odeon şi „Căsătoria", de N.V. Gogol, în regia lui Yuri Kordonski, de la Teatrul Bulandra.

Selecţia include şi spectacole mai noi, dar la fel de valoroase, precum „Absolut!" după „Ivan Turbincă" de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, un one-man show care îi dă prilejul lui Marcel Iureş să-i arate publicului calităţile de actor de comedie. „Jocuri în curtea din spate" de Edna Mazya, în regia Bobi Pricop, de la Teatrul Act, şi „Furtuna" în patru personaje, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, întregesc selecţia.

Nu rataţi în festival!

Astăzi, 9 noiembrie
- ora 18.30 - Casa de Cultură a Sindicatelor - „Absolut!" după „Ivan Turbincă", cu Marcel Iureş, regia Alexandru Dabija, Teatrul Act
- ora 21.30 - Teatrul „Toma Caragiu" - „Electra" după Sofocle şi Euripide, regia Mihai Măniuţiu, Teatrul Naţional Radu Stanca

Joi, 10 noiembrie
- ora 18.30 - Casa de Cultură a Sindicatelor - „Inimă de câine", după M. Bulgakov, regia Yuri Kordonski, Teatrul Naţional Bucureşti. Cu: Victor Rebengiuc, Marius Manole
- ora 21.30 - Teatrul „Toma Caragiu" - „Revizorul" de N.V. Gogol, regia Horaţiu Mălăele, Teatrul de Comedie Bucureşti. Cu: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Virginia Mirea

Vineri 11 noiembrie
- 18.30 - Casa de Cultură a Sindicatelor - „Gaiţele" de Al. Kiriţescu, regia Alexandru Dabija, Teatrul Odeon Bucureşti. Cu: Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Constantin Cojocaru.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite