Spectacole de la Scala din Milano şi Covent Garden, difuzate la Opera din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei montări de succes aparţinând celebrelor teatre lirice Scala din Milano, Royal Opera House din Londra şi Gran Teatre del Liceu din Barcelona vor fi difuzate în direct prin satelit, în condiţii High Definition, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), luna aceasta.

Prima transmisiune din această lună se va difuza miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.00, cu ocazia reprezentaţiei cu opera "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, susţinută de artiştii lirici ai celebrului Teatro alla Scala din Milano.

Spectacolul se bucură de participarea baritonului Peter Mattei în rolul principal, alături de soprana Anna Netrebko, care interpretează rolul Donnei Anna, şi bas-baritonul Bryn Terfel, în rolul Leporello.

Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Daniel Barenboim. Regia este semnată de Robert Carsen, iar coregrafia de către Philippe Giraudeau.

Joi, 15 decembrie, de la ora 21.30, pe ecranul amplasat în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti va fi difuzat spectacolul de balet "Frumoasa din pădurea adormită", de Piotr Ilici Ceaikovski, transmis în direct de la Royal Opera House (Covent Garden - Londra).

Spectacolul se bucură de participarea balerinei Lauren Cuthbertson în rolul Aurorei, alături de balerinul Serghei Polunin, care va da viaţă lui Florimund.

Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Boris Gruzin. Coregrafia este cea clasică, semnată de Marius Petipa, iar scenografia a fost realizată de către Oliver Messel şi Peter Farmer.

Marţi, 27 decembrie, de la ora 21.00, la ONB se va transmite în direct de pe scena Gran Teatre del Liceu din Barcelona spectacolul "Linda di Chamounix", de Gaetano Donizetti.

Spectacolul se bucură de participarea sopranei Diana Damrau, în rolul principal, alături de tenorul Juan Diego Flórez, în rolul lui Carlo. Spectacolul este realizat în coproducţie cu Opera di Roma, iar conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Marco Armiliato. Regia este semnată Emilio Sagi.

Preţul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achiziţiona de la casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00, sau online, de pe site-ul www.bilet.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite