Spectacol de succes marca Andrei Şerban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera piesei „Strigăte şi şoapte“ în regia lui Andrei Şerban, de la Teatrul Maghiar din Cluj, s-a ţinut cu sala plină. Cele două ore ale piesei au trecut pe nerăsuflate.

Regizor şi actor

Nu a lipsit nimic din reţeta de succes a pieselor cu care Andrei Şerban s-a consacrat deja la Cluj: tinere superbe, scene de erotism, zugrăvirea tarelor societăţii, lesbianism, sado-masochism, amanţi, replici amuzante, muzică clasică discretă, contraste de lumini şi culori. Toate, peste un subiect extrem de dur: trecerea peste bariera morţii. Cu o compoziţie de planuri suprapuse, din culisele filmării peliculei omonime, în regia reputatului cineast Ingmar Bergman.

Spectatorii au asistat, în holul cu decor roşu improvizat, la prezentarea personajelor, coborâte de la etaj, de către actorul Bogdan Zsolt, care joacă rolul regizorului Bergman.

În spatele lui Zsolt, regizorul Andrei Şerban înregistra atent totul cu o videocameră. După care spectatorii au fost invitaţi să pătrundă, împreună cu actorii, în scena din studioul propriu zis, unde decorul mobil a permis desfăşurarea tuturor scenelor fără pauză. Omniprezentul Bogdan Zsolt a preluat ostilităţile, secondat de Csilla Albert.

Acţiunea se petrece în casa lui Agnes, (Petho Aniko), care se stinge de o boală incurabilă în braţele servitoarei Anna (Varga Csilla). Surorile Maria (Kezdi Imola) şi Karin (Kato Emoke) par să fie mai degrabă afectate de problemele personale, decât de drama surorii muribunde, arătându-şi propriile slăbiciuni şi vicii, mai ales prin soluţia curioasă a scenariului, care o învie pe răposată.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite