VIDEO Spectacol al trupei The Royal Ballet, transmis la cinematograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 21.15, Grand Cinema Digiplex - Băneasa Shopping City va transmite de la The Royal Ballet o reprezentaţie grandioasă a operei "La fille mal gardée".

Opera de balet, sub coregrafia lui Frederick Ashton, este o comedie spumoasă care a devenit unul dintre cele mai populare spectacole la The Royal Ballet.

Acţiunea comediei se petrece în curtea fermei unei văduve pe nume Simone. Lise, unica ei fiică, este îndrăgostită de un tânăr ţăran, Colas, frumos, dar sărac. Mama Lisei are, însă, pentru fiica ei alte planuri şi anume să o căsătorească cu prostănacul Alain, fiul unui bogat podgorean.

Frederick Ashton a adaptat cu succes coregrafia originală din secolul al XIX-lea, creând un spectacol excepţional. Povestea plină de farmec suprinde situaţiile comice şi întâlnirile ascunse dintre Lise şi Colas. Ashton reface atmosfera pitorească a satului, utilizând o serie de costume şi decoruri pline de viaţă şi de culoare. Muzica lui Ferdinand Hérold este redată de dirijorul orchestrei Royal Ballet, Barry Wordsworth.

Iubitorii genului clasic vor beneficia de un spaţiu elegant, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi iluminare. Ecranul de proiecţie, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex locaţia perfectă pentru vizionarea spectacolelor clasice.

"La fille mal gardée" este un spectacol potrivit atât pentru cei care merg prima dată la un spectacol de balet, cât şi pentru pasionaţii de opere clasice care nu vor să piardă nicio reprezentaţie. Preţul unui bilet la spectacolul de astăzi este de 100 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite