Soprana Angela Gheorghiu, premiată la Classical Brit Awards

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana română Angela Gheorghiu a câştigat joi seară premiul pentru cea mai bună artistă a anului în cadrul galei Classical Brit Awards, organizată la Royal Albert Hall din centrul Londrei.

Nu este pentru prima dată când Angela Gheorghiu câştigă acest premiu, ea l-a mai cucerit şi în 2001, informează Agerpres. 

În acest an, principala concurentă a Angelei Gheorghiu a fost Faryl Smith. Adolescenta de doar 14 ani, cu o "voce de aur", a fost descoperită în emisiunea Britains' Got Talent.

În cadrul galei Classical Brit Awards  a mai fost nominalizată şi soprana de origine rusă Anna Netrebko, precum şi violonista şi dirijoarea de origine amăerică Marin Alsop.

Cel mai bun artist al anului la gala Classical Brit Awards a fost desemnat dirijorul şef al Royal Liverpool Philarmonic Orchestra, rusul Vasili Petrenko.
Unul dintre cei mai neobişnuiţi nominalizaţi la premii în gala din acest an, nimeni altul decât Suveranul Pontif, Papa Benedict al XV-lea, a pierdut la categoria dedicată celui mai bun album de muzică clasică al anului în faţa corului de bărbaţi galez Only Men Aloud.

Papa Benedict al XV-lea a fost nominalizat cu albumul "Alma Mater - Music From The Vatican featuring the voice of Pope Benedict XVI".
Premiul pentru cel mai bun compozitor al anului i-a revenit lui Thomas Ades, pentru opera "The Tempest", iar premiul pentru tinerii interpreţi britanici i-a revenit violonistului Jack Leibeck, 29 de ani.

În cadrul acestei gale, soprana Kiri Te Kanawa a primit un premiu pentru întreaga carieră artistică. Soprana de 66 de ani, originară din Noua Zeelandă, cântă pe scenele de operă din 1968.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite