Marţi, 21 Decembrie, la Special adevarul.ro, Soprana Alexandra Coman ne aduce colinde de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpreta a lansat ieri, la Sala „Mihail Jora“ a Radiodifuziunii Române, un album cu cântece de Crăciun, înregistrate în colaborare cu Radio România şi Casa de Discuri Roton. La eveniment au fost prezenţi,  alături de interpretă, Pompeiu Hărăşteanu, Răzvan Cernat, Manuela Cernat, Liliana Staicu şi Ruxandra Săraru. Marţi, 21 decembrie, Alexandra Coman va fi prezentă în studioul adevarul.ro, de la ora 15.00.

Alexandra Coman, una dintre cele mai cunoscute soprane din România, a colaborat, de-a lungul anilor, cu Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi José Carreras. Acum, cu câteva zile înainte de Sărbătorile de iarnă, interpreta a scos pe piaţă albumul „Cântece de Crăciun", compilaţie realizată  în timp-record, în colaborare cu Radio România şi o casă de discuri privată.


Soprana a povestit pentru „ Adevărul" că a fost contactată de cele două instituţii, care i-au propus o serie de înregistrări ale unor piese care au ca temă Crăciunul. „Cei de la Casa de Discuri Roton", a apreciat Alexandra Coman, „sunt admirabili pentru că au dorit să investească în muzică de calitate". De altfel, potrivit propriilor spuse, interpreta este singurul artist liric din România care are contract cu o casă de discuri privată din ţara natală. „Ideea mi s-a părut extraordinară  şi de bun augur", a continuat artista, „mai ales că şi primele mele înregistrări pentru televiziune au fost tot cu cântece de Crăciun". Pentru artista Alexandra Coman, Crăciunul ideal ar trebui să fie „un moment de linişte, în mijlocul familiei, cu gânduri bune. "

Repertoriu variat în abordare clasică

Despre cele opt piese incluse pe CD,  interpreta a afirmat că a dorit un repertoriu variat, „pe placul cunoscătorilor, dar şi al oamenilor simpli, însă într-o abordare clasică."  Într-o singură săptămână, soprana a reuşit să înregistreze douăsprezece piese, însă patru dintre acestea nu fac parte din prezenta ediţie a CD-ului. Ele vor fi incluse pe un album care va apărea anul viitor, alături de alte piese. Tot pentru anul 2011, artista are în pregătire un proiect alături de tenorul Placido Domingo.

Pe scenele lumii

După ce a studiat la Viena sub îndrumarea lui Luciano Pavarotti, soprana Alexandra Coman a devenit o prezenţă constantă pe scenele lirice ale lumii. Artista care a cântat alături de cei trei mari tenori ai lumii are la activ o gamă variată de roluri. A concertat alături de José Carreras în România şi în Germania, unde a cântat, la invitaţia acestuia, într-o gală de la ­Leipzig, transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune.

Piesele nemuritoare ale Sărbătorilor de iarnă



Această ediţie a albumului „Cântece de Crăciun" conţine opt piese din repertoriul românesc şi din cel internaţional: „Joy to the World",„White Christmas",„O Holy Night",„Ave Maria",„Deck the Halls",„Sus la poarta Raiului",„Iată vin colindători",„First Noel". Patru dintre cele douăsprezece piese înregistrate de Alexandra Coman şi orchestrate de Andrei Stanoevici vor figura pe un alt album, pe care interpreta îl va realiza anul viitor.

Albumul sopranei Alexandra Coman "Cântece de Crăciun"
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite