Sitaru, în competiţie la Locarno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă veste bună pentru producţia cinematografică românească: lungmetrajul „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", cel mai recent scris şi regizat de Adrian Sitaru, a fost selecţionat în competiţia oficială a prestigiosului Festival de Film de la Locarno (Elveţia), care se va desfăşura luna viitoare, între 3 şi 13 august.

Regizorul român Adrian Sitaru se întoarce astfel la Locarno cu cel mai recent film al său, după ce în 2007 scurtmetrajul său „Valuri" (unul dintre cele mai aclamate ale „noului val") a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea „Leopards of Tomorrow". Între timp, Sitaru a debutat în lungmetraj cu „Pescuit sportiv" (2008), unul dintre cele mai interesante filme din ultimii ani ale „noului val" românesc. „Pescuit sportiv" a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

În „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" (o producţie Hi Film), rolul principal este interpretat de Bogdan Dumitrache, alături de Nataşa Raab, Marian Râlea şi Alina Grigore. Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul „din dragoste, cu cele mai bune intenţii".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite