Sibiul, destinaţia culturală a primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calendarul lunii aprilie bifează peste 70 de evenimente pe străzi şi în cluburi Jazz, expoziţii, concerte de muzică electronică, video art, performance... Agenda lunii aprilie a

Calendarul lunii aprilie bifează peste 70 de evenimente pe străzi şi în cluburi

Jazz, expoziţii, concerte de muzică electronică, video art, performance... Agenda lunii aprilie a programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană" este încărcată cu nu mai puţin de 70 de evenimente. În prima parte a lunii aprilie va sosi, la Sibiu, Frank Gambale, unul dintre cei mai mari cântăreţi de jazz din lume, care a inclus în turneul său internaţional şi România.

Aprilie se anunţă o lună "cu cântec". De calitate. Cântăreţul australian Frank Gambale va concerta pe 6 aprilie la Sibiu. Spectacolul celebrului artist, considerat un inovator al chitarei, va avea loc la Thalia - sala mare, începând cu ora 19.00. Biletele vor fi puse în vânzare de luni, 2 aprilie.

Colaborare cu Chick Corea

Frank Gambale a devenit faimos în urma colaborărilor cu Chick Corea, dar şi pentru modul său revoluţionar de a cânta la chitară. Artistul va interpreta melodii de pe cel mai recent album al său de jazz acustic, "Natural High", dar şi alte compoziţii, într-un spectacol care face parte din programul "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007". Concertul de la Sibiu, inclus în turneul început în luna martie în Olanda, continuat în Franţa, Italia, Grecia, Germania, Rusia, se va încheia la sfârşitul lunii aprilie în ţara sa natală. Un alt eveniment important anunţat în calendarul lunii aprilie este expoziţia de fotografie "open air", prima de acest gen organizată la Sibiu. Astfel, în Piaţa Mare vor putea fi admirate toată luna peste 180 de fotografii color ale celor mai importante monumente istorice, locuri şi oameni din oraşul Sibiu, dar şi din judeţ, însoţite de texte explicative în română, germană şi engleză.

Un concert inedit este programat duminică, 1 aprilie, la Thalia - sala mare, ora 19.00. O nouă abordare a muzicii vor oferi Trio Alto, adică Daniel Kientzy - saxofon alto, Cornelia Pietroiu - violă şi Mihai Vîrtosu - pian. În Săptămâna Mare, pe 5 aprilie, ora 19.00, tot la Thalia-sala mare se va ţine concertul vocal simfonic "Patimile şi Învierea Domnului-oratoriu bizantin de Paşti".

Imperium Pub găzduieşte săptămânal concerte de jazz, iar în zilele de marţi şi joi au loc concerte de piano bar cu Ciprian Oancea. Zilele de vineri şi sâmbătă sunt rezervate concertelor de blues, jazz rock şi fusion, susţinute de trupa Imperium Jazz Band şi invitaţii săi. Pe 9 aprilie, începând cu ora 21.00, este programat un video concert Phil Collins, cu intrare liberă.

"Siberfest", cu muzică de calculator şi video art

Ziua de 13 aprilie este dedicată Cyberfestivalului Internaţional al Muzicii Electronice şi de Computer, de la ora 19.00, în Pavilion 2007 (Cazarma 90). Proiectul "Siberfest" este alcătuit din cinci serii de concerte multimedia, de muzică electronică şi de computer, la care se adaugă video art, filme, performance. Vor fi prezente cele mai noi şi diverse tendinţe în artele computerului, majoritatea lucrărilor fiind în primă audiţie. De la muzică la carte...

Pe 19 aprilie, începând cu ora 12.00, Biblioteca Judeţeană ASTRA, ne invită la un eveniment deosebit, "Emil Cioran, pur şi simplu", în cadrul proiectului "Europa - un patrimoniu cultural comun prin Lectură - Cultură - Natură", care îşi propune să promoveze valori de patrimoniu (ex-libris, carte veche străină, cartografii, manuscrise, cărţi poştale, fotografii sau personalităţi) existente în biblioteca publică sibiană, precum şi în colecţiile bibliotecilor publice din ţară şi străinătate.

Tot în luna aprilie, pe 23, în Pavilion 2007, de la ora 20.00, vor fi premiaţi cei mai buni oameni de teatru, în cadrul spectacolului "Gala Premiilor UNITER".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite