„Shogun“, parte din Saga Asiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru milioane de cărţi vândute, „Adevărul” vine cu o ofertă specială pentru cititorii săi: „Shogun II” costă numai 7,99 lei.Cel mai cunoscut roman al lui James Clavell, „Shogun”, s-a bucurat de succes internaţional, fiind ecranizat, în 1980, cu Richard Chamberlain în rol principal.

După ce a publicat „Changi”, în 1962, care surprinde viaţa prizonierilor britanici, australieni, neozeelandezi şi canadieni, dintr-o închisoare din Singapore, lui Clavell i-a apărut, în 1966, volumul „Tai-Pan”.

Dar romanul care deţine cea mai mare cotă de popularitate din rândul cărţilor lui Clavell este „Shogun” (1975). Cu „Nobila casă”, Clavell a început să-şi lege romanele prin personaje sau descendenţi ai familiilor din romanele precedente.

Următorul volum, „Vârtejul”, relatează întâmplări din timpul revoluţiei iraniene din 1979. „Gai-Jin”, publicat cu puţin înaintea decesului autorului său, a revenit cu subiectul la anii 1860.

Toate aceste romane au devenit cunoscute ca „Saga Asiatică” şi sunt legate între ele prin tema care se referă la întâlnirea civilizaţiei europene cu aceea a Asiei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite