Shakespeare reinventat, la festivalul de la Gdańsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul German de Stat din Timişoara a prezentat spectacolul „Shaking Shakespeare", în regia lui Radu-Alexandru Nica şi scenografia lui Dragoş Buhagiar, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Shakespeare" din Gdańsk (Polonia).

Reprezentaţiile au avut loc la Teatrul Wybrzeże din Gdańsk (str. Świętego Ducha 2), pe 30 iulie şi 31 iulie. „Shaking Shakespeare" s-a jucat în deschiderea festivalului, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varşovia.

„Hamlet", punct de pornire

Piesa scrisă de Lia Bugnar a stat la baza unui spectacol a cărui unitate nu este alterată de recurgerea la izvoare atât de diferite din creaţia dramaturgului, într-un ansamblu scenografic complex, conceput de Dragoş Buhagiar. Pretextul desfăşurării acţiunii este dat de scena teatrului în teatru din piesa „Hamlet", în care actorii invitaţi repetă de această dată pasaje din diversele piese ale marelui Will.

În spectacol apar personaje precum: Macbeth, Othello, Caliban, Shylock, Richard III, Iago, Lady Macbeth, Desdemona, Ofelia, Gertrude, Claudius.
Decorurile şi costumele au fost realizate de Dragoş Buhagiar (care a primit şi premiul UNITER 2010 pentru acest spectacol), coregrafia de Florin Fieroiu, iar muzica a fost semnată de Vlaicu Golcea.

Ediţia din acest an a festivalului are loc în perioada 30 iulie - 7 august 2011 şi prezintă spectacole realizate în Marea Britanie, Lituania, Finlanda, Suedia, Rusia, România şi Polonia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite