Shakespeare, la Festivalul de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 20 ediţie a Festivalul Naţional de Teatru (FNT) se deschide în această seară, de la ora 18.00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Bucureşti.  La aceeaşi sală, de la 18.30, se va juca premiera regizorului german Matthias Langhoff  montată la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, „Măsură pentru măsură“, după Shakespeare.

Regizorul Matthias Langhoff cultivă un fel de „baroc ad-hoc"destabilizator pe scena devenită şantier, folosind proiecţii multimedia, decoruri şi costume complexe. Spectacolul, care durează patru ore, se va juca şi mâine, de la ora 18.00, la aceeaşi sală a Teatrului Bulandra. Montarea irlandeză „Who is Fergus Kilpatrick", în regia lui Jose Miguel Jimenez, va fi reprezentată la Teatrul Foarte Mic, astăzi de la ora 21.00, şi, mâine, de la 22.00. Tot mâine au fost programate două lansări de carte la Cărtureşti Verona: „Trilogia îndepărtării", de George Banu, de la ora 11.30, şi „Mihai Măniuţiu. Spaţiu cameleonic", de Cristina Modreanu, de la ora 16.00.

De asemenea, astă seară, la Sala Elvira Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, cu începere de la ora 22.00, debutează seria de proiecţii nocturne, „Noaptea", conceput de George Banu. Biletele la FNT, care se va desfăşura până la 7 noiembrie, costă între 10 şi 60 de lei şi se găsesc pe www.bilete.ro şi la teatrele-gazdă din Bucureşti.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite