Şedinţele de autografe s-au terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmormântarea scriitorului Vintilă Corbul are loc, astăzi, la Cimitirul Bellu Marţi seară, la ora 23.00, o cursă cargo aducea pe Aeroportul Otopeni sicriul cu corpul neînsufleţit al

Înmormântarea scriitorului Vintilă Corbul are loc, astăzi, la Cimitirul Bellu

Marţi seară, la ora 23.00, o cursă cargo aducea pe Aeroportul Otopeni sicriul cu corpul neînsufleţit al scriitorului român Vintilă Corbul, întors definitiv din exil. Un sicriu sobru, purtând pe capac portretul autorului a cărui operă completă a fost lansată, relativ recent, de Adevărul Holding.

A fost întâmpinat de echipe de ziarişti de la "Adevărul" şi de la televiziunile Pro Tv şi Antena 3. Două coroane de cale roşii şi crini au fost depuse din partea ziarului "Adevărul" şi a echipei care a lucrat la editarea operelor lui. Sicriul a fost depus la capela Cimitirului Bellu, unde ziariştii aceluiaşi cotidian au asigurat o "gardă de onoare".

Adio, Vintilă Corbul!

Jurnalişti de la Realitatea TV, Antena 1, Mediafax şi România Actualităţi au venit să înregistreze evenimentul pentru un ultim omagiu adus celui care a fost autorul celei mai bine vândute cărţi din România ("Căderea Constantinopolelui") şi al scenariului celui mai vizionat film de la noi, "Nea Mărin miliardar". În faţa sicriului pe care era scris numele întreg, Vintilă Dumitru Economu Popescu Corbul, şi de pe care imaginea scriitorului la masa de scris, cu un teanc de volume în dreapta, părea să marcheze momentul unui ultim autograf, s-a ţinut ieri, la ora 17.00, o slujbă de pomenire.

Astăzi, la ora 13.00, trei preoţi - Pr. Mihai Marian de la Biserica Sfântul Grigore Palama, Pr. Costel Paizan şi Pr. Nicolae Stoian de la Administraţia Cimitirelor, vor oficia slujba de înmormântare. Vintilă Corbul va fi depus în cripta de granit negru, construită prin grija Adevărul Holding, alături de soţia sa, Ioana Corbul, născută Sân-Giorgiu.

Eugen Burada: "Mi-am pierdut tatăl spiritual"

"Literatura română a pierdut un mare scriitor. Este un moment dur pentru mine. Am învăţat meserie de la el, m-am format alături de el. Acum, mi-am pierdut tatăl spiritual.

Mă bucur, dacă poate fi vorba acum de bucurie, că, graţie <> , nimic din ce a scris nu a rămas nepublicat. Şi sunt mulţumit că este înmormântat în ţară. N-a vrut să mai trăiască în România, dar şi-a dorit să fie înmormântat aici."

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite