Se bucura de orice minut trăit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Mirela Zafiri, prim-solistă a Operei din Braşov, a fost învinsă de o boală misterioasă, la 41 de ani. Artista se declara o fire optimistă.

În profilul ei de pe reţeaua socială Facebook, Mirela Zafiri îşi făcuse un autoportret: „Sunt optimistă, veselă şi studioasă. Sunt extrem de meticuloasă, îmi place să tai firul în 77 şi îmi doresc să fac lucrurile bine. Dacă spăl vase, o fac cu plăcere şi la maxim de randament. Mă străduiesc în tot ce fac să scot ce-i mai bun în mine şi mă bucur de orice minut trăit".

Secretarul muzical al Operei din Braşov, Ovidiu Mezei, a declarat pentru Mediafax că soprana a susţinut ultimul ei spectacol pe scena instituţiei pe 31 martie, în rolul titular din „Lucia di Lammermoor". Sursa citată a adăugat că Mirela Zafiri a încetat din viaţă după o lungă suferinţă, în privinţa căreia a fost foarte discretă. Primele semne de întrebare legate de starea ei de sănătate au apărut la sfârşitul lunii noiembrie, în 2011. „Vocal, era superbă" în continuare, deşi starea ei fizică nu era deloc bună, a mai spus Ovidiu Mezei.

„Se plângea că este obosită"

Conform declaraţiilor apropiaţilor săi, solista Operei din Braşov se plângea de ceva vreme că nu se simte foarte bine, dar, cu toate acestea, medicii nu i-au pus niciun diagnostic. Soţul acesteia, cu care trebuia să plece în concediu în Brazilia, este şocat de acest eveniment tragic şi nu îşi poate explica cum s-a agravat starea soţiei sale, într-un timp aşa de scurt. Deocamdată, cauza decesului rămâne necunoscută, dar cancerul ar fi una dintre variante. „De ceva vreme se plângea că este obosită şi nu se simte bine, dar medicii nu i-au găsit nimic. Acum s-a dus Mirela mea! O s-o aduc la Lugoj", a declarat mama sopranei pentru redesteptarea.ro.

Mirela Zafiri va fi înmormântată la Lugoj, oraşul ei natal, spre care convoiul funerar a plecat ieri-dimineaţă, din Bucureşti, unde locuia artista cu soţul său, Iorgos Zafiri, un om de afaceri de origine greacă, şi cu fiica ei. Ziua înmormântării nu a fost stabilită. Soprana venea la Braşov ori de câte ori era nevoie pentru a susţine spectacole pe scena Operei, a cărei angajată era din 2001.

Şoc în lumea artiştilor

Zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina de Facebook a sopranei. Printre prietenii care i-au adus un ultim omagiu se numără şi mezzosoprana Ruxandra Donose. „Cu gândul şi sufletul la tine, Mirela dragă, să te odihneşti în pace!", a scris Ruxandra Donose.

Soprana Felicia Filip a declarat pentru Mediafax că Mirela Zafiri a fost o artistă de o mare valoare, preocupată de cariera ei: „E o pierdere pentru lumea artistică. Îşi trăia viaţa normal şi nu a dorit să se ştie că ar suferi de ceva. Era nevoie de ea şi în muzică, dar şi în familia ei".

Doctor în ştiinţe muzicale

Mirela Zafiri a studiat pianul, viola şi chitara. A fost licenţiată a Universităţii de Muzică Bucureşti (UNMB), clasa prof. univ. Georgeta Stoleriu şi absolventă a Masterului UNMB, specializarea „Artă vocală". A participat la masterclass-uri cu Georgeta Stoleriu, Arta Florescu, Mariana Nicolesco, Toma Popescu şi Ionel Pantea. În 2001, şi-a luat doctoratul în ştiinţe muzicale la UNMB. A realizat peste 230 de minute de înregistrări radio, două CD-uri, peste 45 de recitaluri de lied, turnee în Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Spania, Austria, unde i-au fost decernate mai multe premii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite