Scurtmetraj de Tudor Giurgiu, câştigător la Festivalul de la Valladolid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman", în regia lui Tudor Giurgiu, a câştigat, ieri, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (22 - 29 octombrie).

Premiul constă în 2.000 de euro şi în nominalizarea filmului între cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012. Astfel, "Superman, Spiderman sau Batman" este primul film românesc ce concurează pentru Oscarul european, care se va decerna pe 1 decembrie 2012 în Malta, transmite Mediafax.

Cele 15 nominalizări la Premiile Academiei Eurpene de Film sunt scurtmetrajele câştigătoare (în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012) ale celor mai importante festivaluri de profil din Europa, cum ar fi Ghent, Cork, Rotterdam, Berlin, Cracovia, Vila do Conde, Bristol etc.

În 2011, în competiţia de scurtmetraje au concurat 12 filme, alese din peste 400 de scurtmetraje înscrise. Juriul a fost format din producătorul Saad Chraibi (Maroc), Kirill Razlogov, directorul Festivalului de Film de la Moscova, actriţa suedeză Gorel Crona, regizoarea indiană Sangeeta Datta şi producătoarea spaniolă Luisa Matienzo.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, din care fac parte actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi, eroul filmului, copilul Aaron Şerban.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite