Sculptorul Mircea Goreniuc, invitat de onoare la Olimpiada de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la Olimpiada de la Beijing. Goreniuc nu va fi la prima prezenţă în China, el participând la o expoziţie în capitala Chinei în 2001. Atunci, Primăria din Beijing şi Ministerul chinez al

la Olimpiada de la Beijing. Goreniuc nu va fi la prima prezenţă în China, el participând la o expoziţie în capitala Chinei în 2001. Atunci, Primăria din Beijing şi Ministerul chinez al Culturii au achiziţionat lucrarea monumentală de trei metri, "Dans în spaţiu pentru Pace", care în prezent se află în Parcul Internaţional de Sculptură din capitala chineză."

Specializare în Germania şi SUA
În afara sculpturilor monumentale abstracte cu tema "Păcii" şi a busturilor în bronz ale Majestăţii Sale Regele Mihai şi a Reginei Ana, Mircea Goreniuc a mai realizat recent şi busturile maeştrilor Radu Beligan şi Ion Lucian. Mircea Goreniuc a avut "origine nesănătoasă" şi nu a fost primit la facultate. El a reuşit să iasă din ţară şi a făcut în schimb studiile de artă la "Akademie der Buildende Kunste", Academia de Arte Plastice din München. Ajuns în California şi-a continuat studiile tot pe cont propriu, la San Francisco State University, unde a obţinut diploma de Bachellor of Art, şi apoi la San Jose State University, unde a obţinut diplomele de Master of Art şi Master of Fine Art în sculptură cu Mare Distincţie, devenind membru al Asociaţiei "Phi Kappa Phi", U.S. National Honor Society - Societatea Naţională de Onoare a Statelor Unite. "Mi-ar place să le povestesc studenţilor mei la facultate din peripeţiile mele din Germania şi din California din când în când, şi să le atrag atenţia cât de mult trebuie ei să aprecieze că s-au născut într-o ţară liberă în care numai cine nu vrea nu reuşeşte în viaţă, într-o ţară unde educaţia nu are limite pentru cei ce ştiu ce vor!", ne-a declarat maestrul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite