Scriitorul, reîntors în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al lui Vintilă Corbul a fost adus astă-noapte în România Acum 29 de ani, scriitorul se stabilea în Franţa, fugind din România lui Ceauşescu. După încetarea din

Trupul neînsufleţit al lui Vintilă Corbul a fost adus astă-noapte în România

Acum 29 de ani, scriitorul se stabilea în Franţa, fugind din România lui Ceauşescu. După încetarea din viaţă, Adevărul Holding a făcut toate demersurile ca ultima dorinţă să-i fie respectată şi Vintilă Corbul s-a întors definitiv în România, pentru a fi înmormântat, alături de soţia sa, la Cimitirul Bellu.

Dacă atunci când era departe de România, scriitorul nu prea mai voia să audă de ţara unde el şi părinţii lui au avut de suferit, în ultimele luni de viaţă Vintilă Corbul şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a reveni în locurile natale.

Cum se afla în spital, iar starea sănătăţii lui era critică, un drum în România ar fi fost de neconceput.

Demersuri pentru repatriere

După ce scriitorul a încetat din viaţă, Adevărul Holding a considerat o datorie de onoare să-i îndeplinească dorinţa celui dispărut. Pentru aceasta, a trimis în Franţa o echipă care să se ocupe de toate formalităţile pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

Reprezentanţii Adevărul Holding au căzut de acord cu primăria din Rocquencourt ca Vintilă Corbul să fie înmormântat în România (având în vedere că scriitorul avea dublă cetăţenie şi, în plus, era asistat social de către primărie); au angajat o firmă franceză de pompe funebre care să se ocupe de îmbălsămare şi transportul în ţară; i-au cumpărat sicriu şi haine; au plătit datoriile la clinica unde scriitorul a fost internat în ultimele luni; au obţinut acceptul de la ambasada română pentru repatriere şi, în general, s-au ocupat ca toate socotelile lui Vintilă Corbul cu Franţa să fie încheiate.

Apoi, în România, Adevărul Holding a angajat o altă firmă de pompe funebre care să se ocupe de cele necesare şi i-a amenajat cripta din Cimitirul Bellu, unde scriitorul va fi înmormântat alături de soţia sa, joi la ora 13.

Noaptea trecută, trupul lui Vintilă Corbul a fost adus pe Aeroportul Otopeni, iar acum se află depus la Capela mare a Cimitirului Bellu, unde doritorii pot să-i aducă un ultim omagiu.

Citiţi reportajul "În Franţa, pe urmele lui Vintilă Corbul" din "Adevărul literar şi artistic" de astăzi

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite