Scenariştii "Lost" o răzbună pe Nadia Comăneci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul "Lost", difuzat de canalul american ABC, vehiculează un al doilea nume românesc, după ce Monica Bârlădeanu a făcut parte din distribuţia unui episod din seria a doua.

Serialul "Lost", difuzat de canalul american ABC, vehiculează un al doilea nume românesc, după ce Monica Bârlădeanu a făcut parte din distribuţia unui episod din seria a doua.

Surpriza scenariştilor îi va bucura cu siguranţă pe români, care pot urmări serialul fie pe postul AXN, fie pe TVR 1. În episodul 11 din seria a treia (Enter 77), deja văzut de americani, Locke, Sayid, Kate şi Danielle găsesc adânc în junglă un personaj ciudat. Rusul Mikhail Bakunin trăieşte într-o locuinţă supertehnologizată, ticsită cu documente secrete. Are o pisică agilă, pe care o cheamă Nadia. Îi cere, în limba lui Dostoievski, să fie politicoasă cu oaspeţii. Pe un perete, un pos-ter cu Nadia Comăneci se bucură de vizibilitate maximă. "O cheamă Nadia, după Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă a lumii. Ne-am născut în aceeaşi zi", îi spune rusul lui Sayid. O replică aparent banală, dar care răzbună multe momente triste şi nedreptăţi pe care le-a trăit gimnasta română. În cel mai vizionat serial de pe planetă, Nadia Comăneci îşi păstrează notorietatea absolută în domeniu. Paradoxal, un adevăr pe care îl spune un rus, pe o insulă, un patriot, produs al fostei Uniuni Sovietice şi combatant în Afganistan. Opinia lui răscoleşte istoria sportivă. Ruşii nu au suportat supremaţia româncei, iar la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova au oprit-o să câştige aurul şi la individual compus, gimnasta noastră fiind nevoită să se mulţumească cu primul loc la bârnă şi sol. Nadia a trebuit să aştepte primirea unei note, până ce rusoaica Elena Davidova şi-a încheiat unul dintre exerciţii. Punctajul final a scos-o ulterior campioană olimpică la individual pe sportiva din spaţiul ex-sovietic, în dauna româncei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite