Săptămâna Filmului Maghiar începe cu o peliculă de Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mephisto", câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 1982, va fi proiectat la deschiderea evenimentului, în prezenţa regizorului Szabó István

Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti va găzdui, în perioada 14-20 noiembrie, a cincea ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar. Accesul la toate manifestările va fi gratuit, iar peliculele proiectate vor fi subtitrate în limba română. Cinefilii vor avea ocazia să vadă o selecţie de lungmetraje noi din 2010-2011, precum şi filme documentare şi scurtmetraje realizate în Ungaria.

În deschiderea SFM 2011 va fi proiectat filmul „Mephisto", cîştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 1982, al Premiului FIPRESCI şi al Premiului pentru Cel mai bun scenariu la Cannes, 1981. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului Szabó István.

Filmul care va încheia Săptămâna va fi „Calul din Torino", regizat de Béla Tarr, câştigător al Premiului Ursul de Argint la Festivalul de Film Internaţional de la Berlin, ediţia din 2011. Proiecţia este realizată cu sprijinul Asociaţiei Macondo.

Peliculele vor fi prezentate, în fiecare seară, de criticul de film Radu Igazsag.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite