Salonul Cărţii Livresque începe la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a doua a târgului de carte se va desfăşura începând de mâine până pe 22 aprilie, la Sala Palatului din Capitală.

Ediţia din acest an a Salonului Cărţii Livresque aduce campanii de încurajare şi promovare a culturii scrise, realizate în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESO şi British Council.

Trei vor fi noutăţile absolute: „Colţul vorbitorului" - spaţiu al dezbaterilor -, „Schimbă o carte la Livreque", un concept modern prin care cititorii îşi pot înlocui cărţile vechi cu unele noi, dintr-o bibliotecă special amenajată, şi proiectul „Scriere creativă la Livresque", care îi va pune împreună pe cei talentaţi.

Cum să fii orator pentru 30 de minute

Gândit ca un spaţiu al discuţiilor culturale, „Colţul Vorbitorului" este deschis vizitatorilor care vor să-şi exprime părerile. Potrivit conceptului, fiecare poate fi orator timp de 30 de minute. Înscrierile şi programările se fac la Sala Palatului, pe toată durata târgului de carte, direct la echipa de organizare.

Biblioteca de schimb

La Salonului Cărţii Livresque, cititorii îşi pot da la schimb cărţile vechi, dar aflate într-o stare bună, pentru a primi altele, dintr-o bibliotecă a târgului. Organizatorii le vor înmâna câte un voucher, în baza căruia vor putea să ia un număr egal de cărţi.

Scrisul ca metodă de relaxare

Cei prezenţi la târg pot fi şi scriitori pentru câteva minute, artizanii unei poveşti din cadrul atelierului „Scriere creativă la Livresque". Iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei, proiectul va reuni un grup de tineri în jurul unui mentor, iar acesta propune o temă care poate fi dezvoltată în scris.

Mari reduceri la Editura Adevărul

Editura Adevărul participă la Salonului Cărţii Livresque cu volume la preţuri speciale. Astfel, orice volum din colecţiile „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", „101 cărţi de citit într-o viaţă", „Alexandre Dumas", „Sir Arthur Conan Doyle", „Integrala Dostoievski", „Lev Tolstoi" va costa 7,99 lei.

Cărţile din colecţia „Jane Austen" vor putea fi achiziţionate la 9,99 lei bucata, în timp ce produsele din colecţia „Mari Spectacole de Operă" vor costa 11,99 lei, iar cele din colecţia „Poveşti din pădurea muzicală" - 12,99 lei. În acelaşi timp, fiecare volum din colecţiile „Aventura", „Mituri", „Jules Verne", „National Geographic" şi „Delicii în bucătărie" va avea preţul de 7,99 lei.

Câştigătorii concursului „Poveşti din pădurea muzicală"

- În urma extragerii finale a concursului „Poveşti din pădurea muzicală" organizat de Adevărul Holding, cu sprijinul Blue Air şi www.dragoni.ro, au fost desemnaţi cei trei câştigători care vor pleca împreună cu familiile în trei sejururi la Paris, Veneţia şi Stuttgart.

- Gabriela Ina Vartolomei, Pucioasa - Dâmboviţa, câştigătoarea unui sejur la Stuttgart în perioada 6 - 8 mai

- Cristina Doina Dumitrescu - Constanţa, câştigătoarea unui sejur la Veneţia în perioada 19 - 21 aprilie.

- Andreea Nicoară - Timişoara, câştigătoarea unui sejur la Paris în perioada 27 - 29 aprilie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite