Salman Rushdie e un twitterist activ, scriitorul irlandez Colum McCann dispreţuieşte Twitterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii scriitori consideră reţeaua de micro-blogging un bun mijloc de promovare şi o modalitate de a intra în dialog cu cititorii, alţii nu vor să aibă de-a face cu aşa ceva.

Mai mulţi oameni ai condeiului, printre care Salman Rushdie, Haruki Murakami, Patricia Cornwell, Tatiana de Rosnay, Alexandre Jardin şi Régis Jauffret, au ajuns să folosească reţeaua socială Twitter, scrie AFP, citată de Mediafax.

Ca şi politicienilor şi oamenilor obişnuiţi, această reţea care are 383 de milioane de utilizatori în toată lumea, le oferă şi scriitorilor o extraordinară expunere, chiar dacă aceştia din urmă se mulţumesc uneori doar să posteze anunţuri privind următoarele lor apariţii la televizor sau sesiuni de autografe.

Autorul bestsellerului "IQ84", japonezul Haruki Murakami, are o comunitate foarte activă de followeri, însă el nu le răspunde niciodată cititorilor săi.

La polul opus, Salman Rushdie, care are 270.000 de followeri, intră în dialog aproape zilnic cu aceştia.

Celebra autoare americană de romane noir Patricia Cornwell îşi anunţă întâi admiratorii de pe Twitter când vor apărea noile sale cărţi şi le împărtăşeşte gândurile ei de dimineaţă.

După ce au experimentat această tendinţă de a posta compulsiv mesaje scurte, unii îşi abandonează sau chiar îşi închid contul, după câteva luni, cum a făcut francezul Yann Moix, care s-a declarat "dezgustat" de această "groapă de gunoi cu fraze".

Compatriotul său Alexandre Jardin a mărturisit că a "dispărut într-un roman" şi a părăsit Twitter pentru un an. "Twitter este un flux, nu are nicio legătură cu scriitura care implică omul. Dar este delicios", spune Jardin.

Alţii sunt însă oripilaţi. Scriitorul irlandez Colum McCann spune că nu a postat niciodată mesaje pe Twitter. "Mai bine mor! Ajunge telefonul mobil, deci este deja destul loc pentru ipocrizie", spune acesta.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite