Romeo şi Julieta vin cu duba de la Londra la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, de la 19.30, în curtea Colegiului Bănăţean, actori londonezi ai prestigiosului Globe Theatre vor juca într-un spectacol după celebra piesă a lui William Shakespeare Globe

Mâine, de la 19.30, în curtea Colegiului Bănăţean, actori londonezi ai prestigiosului Globe Theatre vor juca într-un spectacol după celebra piesă a lui William Shakespeare

Globe Theatre din Londra va pune în scenă, la Timişoara, în premieră în România, piesa care descrie tragica poveste a tinerilor iubiţi din Verona.

Actorii Dominique Bull şi Alan Morrissey, alături de care excelează în distribuţie Michael Cocs, Bridgitta Roy, Nitzan Sharron, Perri Snowdon şi Conrad Westman, vor juca pe o scenă originală, în aer liber.

Un Volkswagen pe post de balcon

"Am căutat foarte mult o locaţie potrivită, pentru că ei au spus că vor aduce totul şi nu au nevoie decât de curent.

Curtea Colegiului Bănăţean ni s-a părut cea mai potrivită, pentru că e loc, între doi platani, să se monteze un microbuz Volkswagen unde va fi încorporat balconul şi va fi adusă şi o turlă. Scena este amplasată în faţa microbuzului şi are 11 m lungime şi 6,40 adâncime. Costumele sunt o îmbinare de modern cu vechi, iar spectacolul va dura două ore cu o pauză de 15 minute", a spus Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Culturale Artmedia.

Butaforia este una originală, iar spectacolul va putea fi vizionat doar de 300 de timişoreni mâine, de la ora 19.30. "Oamenii vor sta pe gradene, care sunt aranjate în formă de U, biletele din faţă fiind cele mai scumpe", a mai spus Popa.

Biletele, cu preţuri de 100 şi 120 de lei, se găsesc la agenţia de bilete a Teatrului Naţional Timişoara, iar spectacolul se va juca în limba engleză.

The Globe, specializat în piese ale dramaturgului englez

Teatrul londonez a fost construit în 1576, dar de anul trecut a început să pună în scenă spectacole, în afara locaţiei construite. La The Globe s-au jucat în ultimii zece ani câteva din cele mai mari piese ale lui Shakespeare. În acest an, pe 10 iulie, actorii teatrului londonez vor încânta publicul timişorean.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite