Romanticul Julio Iglesias

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starul internaţional le va oferi admiratoarelor sale câteva nopţi fierbinţi de muzică Iglesias sărbătoreşte o carieră de 40 de ani printr-un turneu mondial, care va dura un an. Artistul

Starul internaţional le va oferi admiratoarelor sale câteva nopţi fierbinţi de muzică

Iglesias sărbătoreşte o carieră de 40 de ani printr-un turneu mondial, care va dura un an. Artistul va cânta în curând şi pentru români, alături de Costel Busuioc.

Artistul care a vrăjit o lume întreagă cu ritmurile latino se va afla, pe 14 iulie, pe stadionul Ion Moinea din Cluj-Napoca, şi pe 16 iulie, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi. Julio Iglesias îşi va încheia seria concertelor la 19 iulie, în zona Poarta 1 Port Constanţa. Preţul biletelor pentru cele trei spectacole variază între 75 şi 300 de lei.

"Între paradis şi infern"

Iglesias a comparat celebritatea cu o cuşcă. "Viaţa mea nu a fost un basm cu zâne, dar niciun coşmar", avea să spună artistul în cartea sa autobiografică, "Între paradis şi infern". În volumul său de amintiri, publicat de ziaristul Tico Medina şi tradus de Gabriela Ristea, solistul deconspiră o parte din trăirile sale din răspântia succesului.

Cântăreţul recunoaşte că pe lista cuceririlor sale s-a aflat şi soţia unuia dintre cei mai mari idoli ai timpului său, Elvis Presley.

"Am cunoscut-o bine pe Priscilla într-o noapte frumoasă, într-o atmosferă oarecum magică, pregătită poate de prietenii mei, în salonul acela cu un pian deschis, cu vedere la Pacific, foarte aproape de casa în care Pablo Neruda a scris cele mai frumoase poeme de dragoste ale sale.

În salon erau lumânări aprinse şi trandafiri proaspeţi. Eu o invitasem să fie una dintre protagonistele spectacolelor pe care le prezentam noapte de noapte în Vina del Mar, în casa unui vechi prieten, pentru postul naţional de televiziune".

Povestea unei idile

Julio Iglesias descrie cu lux de amănunte relaţia cu "femeia care a dormit cu un zeu", aşa cum o numeşte pe fosta soţie a lui Elvis Presley. "Mi-a făcut plăcere s-o am alături în acele frumoase şi obositoare zile petrecute în Chile.

Am călătorit împreună - trebuie să recunosc că am fost un călăreţ foarte prost - m-am îmbrăcat cu ponchoul unui ţăran, am vrut să mă însoţească la un rodeo la poalele munţilor, am invitat-o la masă la mine acasă, am strâns-o în braţe în multe nopţi şi am sărutat-o câteodată.

A plecat şi ne-am luat rămas-bun cu o oarecare tristeţe. Încă o dată drumurile ne despărţeau. De multe ori primesc acasă trandafiri însoţiţi de o carte de vizită de-a ei. Şi eu îi trimit flori, departe, până la casa ei din Los Angeles".

Fumuri de marijuana

Artistul spune că a gustat din toate plăcerile vieţii, mai puţin din cocaină. "Nu am avut niciodată de-a face cu drogurile. Nu-mi trebuie. Nu înţeleg nimic din zăpada aceasta care arde, dar ştiu că există. Poate că am fumat cândva vreo ţigară de marijuana, dar trebuie să mărturisesc că după aceea m-am simţit foarte rău. Ştiu că se zvoneşte că am fost văzut lângă tăvi mari cu praf care ucide, tăvi de argint, bineînţeles, dar este absolut fals".

Fără improvizaţii

Iglesias a trăit o experienţă neplăcută anul trecut în România. Artistul, aflat atunci în turneul de promovare a ultimului sau album în limba engleză, "Romantic Classics", s-a trezit că rămâne fără spectatori pe stadionul Cotroceni, din cauza problemelor de sonorizare.

Solistul, care nu acceptă jumătăţile de măsură în meseria sa, va veni de această dată cu echipament tehnic de peste un milion de euro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite