Românii au fost premiaţi la Festivalul de Film de la Locarno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a primit două premii la Festivalul de Film de la Locarno: Adrian Sitaru a fost recompensat cu trofeul pentru "Cea mai bună regie", iar actorul Bogdan Dumitrache a fost premiat pentru "Cea mai bună interpretare".

Filmul românesc este apreciat pentru a doua oară consecutiv la Locarno după ce, anul trecut, Marian Crişan a fost laureat cu Premiul special al juriului, al doilea ca importanţă în palmares, pentru debutul său în lungmetraj, Morgen.

"Din dragoste cu cele mai bune intenţii" este al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, după "Pescuit sportiv" şi a fost inspirat din experienţele personale ale regizorului. Filmul prezintă povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un bărbat de peste 30 de ani, care face orice pentru mama lui internată în spital în urma unui atac cerebral. Însă, unele dine acţiunile lui nu sunt în concordanţă cu dorinţele părintelui aflat pe patul de suferinţă.

Personajele principale sunt interpretate de Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab şi Marian Râlea.

Alte două lungmetraje româneşti evaluate de juriul de la Locarno au fost "Şapte fapte de milostenie", o coproducţie româno-italianǎ, în regia fraţilor Massimiliano şi Gianluca De Serio, care a primit premiul al doilea, în valoare de 4.000 de franci elveţieni, din partea juriului Junior şi trofeul  "Don Quijote", în timp ce "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian, se întoarce acasă cu o menţiune specială.

Filmul "Abrir puertas y ventanas/ Back to stay", o coproducţie Argentina/ Elveţia, regizat de Milagros Mumenthaler, a mai primit premiul FIPRESCI (International Federation of Film Critics). Pentru rolul din acest film, María Canale a primit premiul pentru cea mai bună actriţă.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de film de la Locarno, care a avut loc în perioada 3 - 13 august, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de gen din lume, alături de cele de la Cannes şi Veneţia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite