Rodica Popescu-Bitănescu despre Ion Lucian: „Noi, cei apropiaţi, îi spuneam Miki. Adio, Miki! Şi să ai lumină acolo unde eşti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„El avea un vis: să facă oamenii mai buni, vis care nu i s-a împlinit, din păcate, şi care, probabil că I se împlineşte, să sperăm, dincolo, într-o altă viaţă“, povesteşte actriţa pentru Adevărul.

„Am <<furat>>, cum se spune în lumea noastră, a artiştilor, foarte multă meserie, de la lon Lucian. Şi din punct de vedere actoricesc, şi din punct de vedere regizoral. Dacă am un regret mare, este că nu am mai repetat măcar încă o dată într-o piesă în regia lui Ion Lucian", spune Rodica Popescu-Bitănescu.

„Ion Lucian a format generaţii întregi de spectatori minunaţi"

„Era un om foarte cald, foarte generos şi iubea oamenii. El avea un vis: să facă oamenii mai buni, vis care nu i s-a împlinit, din păcate, şi care, probabil că i se împlineşte, să sperăm, dincolo, într-o altă viaţă", îşi mai aminteşte actriţa, care îl defineşte pe Ion Lucian drept o personalitate plurivalentă, „a fost un imens director de teatru, un imens actor şi regizor, şi a şi scris".

„Observaţi că nu-i spun nici maestru, nici domn. El nu mai face parte din lumea noastă pământească, ci din lumea spiritelor, aşa că o să-i spun simplu: Ion Lucian", adaugă Rodica Popescu-Bitănescu. „Îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru teatrul românesc! Şi, mai ales, pentru teatrul de copii. Este foarte important să creşti copiii de mici, de la primii ani, în lumea teatrului, pentru că ei sunt viitorii noştri spectatori. Ion Lucian a format generaţii întregi de spectatori minunaţi".

„Noi, cei apropiaţi, îi spuneam, Miki. Adio, Miki! Şi să ai lumină acolo unde eşti!", a declarat actriţa.

"L-am văzut pe scenă în nenumărate piese, unde de fiecare dată era atlfel. Ştia să facă foarte bine compoziţii, fiecare personaj al lui era o mică bijuterie".

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite