Revoluţia română, în versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de poeţi români contemporani şi-au dat mâna pentru antologia „Manifest. 20. rEvoluţie", un proiect multiart ce îşi propune să recupereze cele mai personale fragmente din decembrie 1989.

Cartea, apărută la Editura Brumar, coordonată de Dan Mircea Cipariu şi de Robert Şerban, a fost lansată marţi, la primăria sectorului 2, în prezenţa câtorva dintre cei care semnează în paginile sale.

Ana Blandiana, Eugen Bunaru, Dan Mircea Cipariu, Denisa Comănescu, Simona Constantinovici, Ioan Crăciun, Şerban Foarţă, Florin Iaru, Petru Ilieşu, Ion Monoran, Bogdan O. Popescu, Nicolae Prelipceanu, Cornelia Maria Savu, Cassian Maria Spiridon, Costel Stancu, Moni Stănilă, Liviu Ioan Stoiciu, Robert Şerban, Marcel Tolcea şi Varujan Vosganian mărturisesc prin textele lor trăirea pe viu a Revoluţiei Române.

După ce au trecut pe la Iaşi, poemele au fost multiplicate în 50.000 de exemplare, iar la 18 decembrie un elicopter a survolat deasupra Timişoarei şi a aruncat „manifestele" poetice asupra oraşului.

Pe lângă acestea, un alt „manifest" cu un poem special scris pentru această ocazie de Herta Müller, laureata Premiului Nobel pentru Literatură de anul acesta, a fost recitat la Primăria Municipiului Timişoara.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite