Revoluţia cărţilor continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri-dimineaţă, pele­rinajul bucureştenilor la chioşcurile de ziare, în căutarea „Adevărului“ cu carte, a început cu două ore înaintea livrării. Cel de-al treilea volum distribuit cu ziarul „Adevărul” s-a epuizat şi ieri la primele ore.

Ora 5.40 - comuna Pantelimon, Ilfov: Coada s-a format în faţa chioşcului de ziare înainte de deschiderea acestuia. Toată lumea aştepta „Adevărul” cu carte.

Chioşcul s-a deschis la ora 6.00 şi imediat au sosit ziarele. Vânzătoarea a dat imediat cinci cărţi primilor clienţi de la coadă, iar pe restul le-a păstrat clienţilor fideli, care şi le rezervaseră cu câteva zile înainte.

Ora 6.15 - Piaţa Unirii: Toate cele 60 de cărţi livrate împreună cu ziarul „Adevărul” la chioşcul din Piaţa Unirii au fost vândute în doar 5 minute.

Ora 6.18 - Piaţa Romană: Călin Nicolae (55 de ani), inginer: „Cumpăr câte două cărţi pentru că vreau să fac două colecţii diferite, pentru fiecare dintre copii”.

Ora 6.20
- Calea Vitan: Mai mulţi vânzători volanţi colindă chioşcurile din jur pentru a cumpăra „Adevărul” cu carte şi pentru a-l revinde la suprapreţ în intersecţii. Unul dintre chioşcari refuză şi este ameninţat cu un bolovan.

Ora 6.30 - Calea 13 Septembrie: Ioan Popovici, vânzător de ziare: „Am dat 360 de cărţi într-un sfert de oră. E drept că am avut şi câteva zeci de abonamente, dar pe restul le-am dat la tejghea. Au mers ca pâinea caldă. N-am văzut vânzare ca asta de când mă ştiu!”.

„Marfă de contrabandă”

Timişoara. Cel de-al doilea volum din "Marile speranţe” de Charles Dickens a devenit marfă de contrabandă la Timişoara. La unele chioşcuri de ziare, timişorenii iubitori de carte s-au înţeles din timp cu o mare parte a vânzătorilor de la chioşcuri.

 „Am listă cu clienţii favoriţi. E isterie. Sunt pe medicamente de când scoateţi «Adevărul» cu carte. Primii clienţi au venit la 5.10, deşi erau pe listă”, a spus unul dintre vânzătorii de la chioşcul din Piaţa Traian.

Vândute în 60 de minute

Iaşi. Cu toate că ziarul „Adevărul” împreună cu al doilea volum scris de Charles Dickens s-a vândut cu 9,9 lei, unii ieşeni s-au înscris pe listele de aşteptare încă de săptămâna trecută.

 „Trebuie să-mi continui lectura şi am venit şi în această dimineaţă să-mi iau şi volumul al doilea din «Marile Speranţe»”, ne-a spus Alexandru Vasincu, student ieşean. De la ora 6.00 până 7.00, vânzătorii de la chioşcurile de ziare au epuizat toate volumele.

„Este nebunie la chioşcuri”

Oradea. Orădenii care au dorit să-şi completeze „Biblioteca Adevărul” s-au trezit şi ieri de dimineaţă pentru a ajunge la chioşcuri din timp. „Mi-e groază de ziua de joi. I-am spus şoferului să-mi aducă ziarele prin spate, să nu vadă lumea că am primit «Adevărul», că-i nebunie”, spune Eniko M., vânzătoare la un chioşc din centrul oraşului.

Femeia susţine că, săptămâna trecută, o colegă a fost ameninţată cu OPC-ul, alta cu bătaia de clienţi care n-au reuşit să cumpere ziarul.

Cărţile, epuizate într-o oră

Cluj. La chioşcurile de ziare din cartiere, oamenii au stat şi ieri-dimineaţă la rând, înainte ca vânzătorii să deschidă. Miklos Klara, o pensionară în vârstă de 65 de ani, aştepta în frig. „Avem deja toate cărţile astea. Dar le vrem şi de calitate”, ne-a spus clujeanca.

Ioana Barta, vânzătoare la un chioşc de ziare, spune că se gândeşte să-şi ia liber ziua de joi, pentru că e nebunie. „Am vândut toate cele 50 de exemplare în maximum jumătate de oră”, spune vânzătoarea.

Informaţii şi abonamente

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:
Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00-18.00) / Fax: 021.407.76.42
E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul”, în formula „ziar + carte”!
Abonamentele se pot face:
Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul
Prin sms: Trimite două sms-uri cu textul „Biblioteca” pentru a te abona la Adevărul (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse) Prin talonul din „Adevărul” (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)
Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66   
Prin  e-mail: abonamente@adevarulholding.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite