Revelion la Operă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care aleg un „meniu“ cultural îi pot asculta pe Pavel Bartoş sau pe Cornel Busuioc şi degusta o listă rafinată de bucate. Câteva zeci de locuri, toate cu masa inclusă, mai sunt disponibile pentru Revelionul Operei, organizat în noaptea dintre ani de Opera Naţională Bucureşti (ONB).

În 2010, pentru al cincilea an consecutiv, spectatorii se vor bucura de o seară specială, care îmbină muzica clasică, o reprezentaţie artistică de calitate, o distribuţie excepţională, urmate - pentru cei care aleg să îşi petreacă noaptea de Revelion la ONB - de o cină festivă, tombolă, foc de artificii şi alte surprize. Întregul eveniment este reunit sub titlul „Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti", devenit din noiembrie marcă înregistrată a ONB.

Mai ieftin ca anul trecut

Preţul biletelor se compune în felul următor: 450 de lei costă masa, 10 lei biletul de tombolă, iar acestora li se adaugă preţul biletului la spectacolul de operă propriu-zis; în funcţie de categoria locului în sală, acesta are valorile de 63,60 lei, 53 de lei, 26,50 lei, 14,84 lei sau 7,42 lei. Conducerea ONB a făcut eforturi pentru ca anul acesta, care este considerat unul de criză majoră, preţul biletelor să fie mai redus decât cel de anul trecut, când acestea costau 490 de lei (masa festivă) şi 15 lei (tombola).

Citiţi şi:

Un milion pentru un concert de Revelion

Spectacolul propus publicului este - ca în majoritatea celor cinci ani de până acum - celebra operetă compusă de Johann Strauss-fiul, „Liliacul", o producţie (scenografia - Julia Trevelyan-Oman - şi regia - John Cox) donată de prestigiosul teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden).

Din distribuţia montării vor face parte artiştii: Marian Pop (în rolul lui Eisenstein), Crina Zancu, Petre Burcă, Antonela Bârnat (debut), Lucian Corchiş, Daniel Filipescu, Mihaela Stanciu, Vasile Chişiu, Simona Neagu, Alin Mânzat. Rolul lui Frosch va fi interpretat - în mod excepţional - de Pavel Bartoş, popularul actor al Teatrului Odeon, îndrăgit, în primul rând, pentru interpretarea lui Habarnam, în regia lui Alexandru Dabija.

Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul ONB - coordonat de maestrul Stelian Olariu - vor evolua cu toţii sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Busuioc, invitat-surpriză

Pe lângă artiştii din distribuţie, la fel ca în fiecare an, o serie de invitaţi-surpriză vor participa la „Balul prinţului Orlofsky", din actul al II-lea. Dintre aceştia îi dezvăluim pe Marius Vlad Budoiu, talentat tenor la Opera Română din Cluj, şi pe Cornel Busuioc - deşi un neprofesionist, acesta beneficiind de o celebritate mult mai mare decât a colegilor săi din această seară. Spectacolul cu „Liliacul" va începe la ora 18.00.

După încheierea acestuia, pe la ora 21.30, cei care au plătit masa - 320 de locuri sunt disponibile la etajul I şi în foaier - vor rămâne în incinta ONB, pentru „un meniu nu tradiţional românesc, ci mai sofisticat, mai rafinat", după cum promit organizatorii. Până la miezul nopţii, se vor servi antreul şi primul fel, după care va urma un foc de artificii, iar petrecerea va dura până în zori.

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Operei şi pe site-ul www.bilet.ro. Cei care doresc să achiziţioneze ultimele locuri sunt aşteptaţi la casa de bilete a ONB zilnic, între orele 9-13 şi 15-19.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite