Regizorul grec Theo Angelopoulos, mort într-un accident provocat de un polițist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul regizor grec Theo Angelopoulos a murit la vârsta de 76 de ani, marţi, într-un accident, în timpul filmărilor pentru cel mai recent lungmetraj al său, informează imdb.com, citat de Mediafax.

Poliţia şi medicii au spus că acesta a suferit lovituri grave la cap şi a murit la spital, după ce a fost lovit de un motociclist, în timp ce traversa o stradă, îndreptându-se spre platourile de filmare din portul Pireu. Şoferul, care a fost şi el rănit şi spitalizat, este un poliţist, care însă era în timpul său liber.

Accidentul a avut loc în timp ce Angelopoulos lucra la cel mai recent film al său, "The Other Sea".

Presa din Grecia dezbate și întârzierea cu care a ajuns ambulanța la locul accidentului, după 35 - 40 de minute, potrivit martorilor. Serviciile de urgență au anunțat deschiderea unei anchete interne. Un reprezentant al sindicatului personalului din sectorul ambulanțier, Ioannis Houssos, a acuzat lipsa de personal și întreținerea deficitară a ambulanțelor. El a spus că o primă mașină trimisă de la spitalul din centrul orașului s-a defectat, după care a fost înlocuită de o a doua pentru ca, în cele din urmă, la locul accidentului să ajungă o a treia ambulanță, trimisă de la un spital mai apropiat, scrie Hotnews.

Născut în aprilie 1935, la Atena, Theo Angelopoulos a fost regizor, scenarist, producător şi actor.
Angelopoulos - celebru pentru stilul de filmare lent, similar scenelor dintr-un vis, structuri narative marcate de ambiguitate şi pauze lungi - a fost recompensat cu numeroase premii pentru peliculele sale, mai ales în festivalurile europene.

În 1995, el a câştigat marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes, pentru filmul "Privirea lui Ulise/ Ulysses' Gaze", în care au jucat Harvey Keitel, dar şi Maia Morgenstern. Trei ani mai târziu, el a primit şi premiul Palme d'Or, pentru "Eternity and a Day".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite