Regizorul Victor Ioan Frunză, la conferinţa „Teatrul şi Cetatea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Ţăndărică din Bucureşti organizează astăzi, de la ora 17.00, conferinţa „Teatrul şi Cetatea", susţinută, în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie", de cunoscutul regizor Victor Ioan Frunză.

O temă interesantă despre ce este Teatrul, care este locul nostru în acest edificiu care se zbate între vid şi plin. Victor Ioan Frunză cunoaşte bine şi teatrul de animaţie. În anii ‘70 a pus în scenă un spectacol la Ţăndărică, pentru ca apoi "să recidiveze" la Teatrul de marionete din Arad cu un proiect intitulat "Teatrul mic pentru cei mici".

Spectacole în festival

Ziua a cincea a festivalului s-a deschis, la ora 10.00, cu spectacolul Teatrului Ariel din Târgu. Mureş, „Aventuri cu Pinocchio", o nouă reinterpretare a cunoscutei poveşti a păpuşii de lemn.

Tot astăzi se deschide seria de workshopuri pentru copii, dar şi pentru profesionişti precum şi cea a conferinţelor. Astfel, A.C.T.O.R a implementat în şcoli şi grădiniţe un program „Origami-Teatru pedagogic" în cadrul căruia participanţii vor păşi în lumea metamorfozei hârtiei, de la ora 14.00.

Copiii vor putea vedea cum pătrate de hârtie vor deveni păsări, flori sau fluturi. Al doilea atelier al zilei va fi cel susţinut de doi actori ai Teatrului Ariel, Valentin Lozincă Mandric şi Georgeta Lozincă. Cei doi vor face demonstraţii de pantomimă, vor lucra cu cei spectatorii şi vor face o incursiune în istoria naţională şi internaţională, vorbind despre tendinţe şi stiluri, de la ora 20.30.

Seria lansărilor de carte continuă, de la ora 18.30, cu o carte „de sezon": „Poveste de Crăciun", scrisă de Alina Nelega. Ideea cărţii a pornit de la o emisiune la Radio Tg. Mureş, intitulată „Fabrica de poveşti", unde copiii primeau săptămânal o povestioară, apoi un CD şi acum, o carte.

Ultimul spectacol al zilei va fi „Alice în Ţara Minunilor", prezentat la ora 19.00, de Teatrul Ţăndărică. Alice Barb a debutat în teatrul de animaţie cu acest spectacol şi a gândit o versiune personală, rafinată , plină de umor şi foarte pe înţelesul copiilor, a romanului lui Lewis Carroll.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite