Regizorul Peter Schneider vine la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 5-7 noiembrie, marele regizor american Peter Schneider va face o vizită la Teatrul Naţional Craiova, la invitaţia directorului Mircea Cornişteanu.

Peter Schneider este apreciat pe plan internaţional pentru obţinerea unui PremiuTony, ca regizor al spectacolului "Regele Leu", unul dintre cele mai renumite spectacole de pe Broadway.

El este totodată regizor al show-ului "My Life with Men... and Other Animals", un recital extraordinar al renumitei actriţe italiene Maria Cassi, al cărei spectacol va putea fi văzut de publicul craiovean, duminică, 6 noiembrie, de la ora 19.00.

Peter Schneider va avea o întâlnire cu trupa de actori a T.N.C. în vederea unui eventual spectacol pe care îl va monta la Craiova în stagiunea 2012-2013.

Maria Cassi este directorul artistic al Teatro del Sale din Florenţa, Italia şi al companiei care îi poartă numele. Actriţa şi-a început cariera în Bologna la Şcoala de Teatru Alessandra Galante Garrone, a urmat apoi cursurile lui Jacques Lecoq şi a continuat studiile cu clovnul Pierre Byland devenind una dintre figurile marcante ale teatrului italian şi european.

Ziarul „Le Monde“ o prezintă ca pe o interpretă de un comic excesiv, o prezenţă burlescă care aminteşte de Charlie Chaplin, Jerry Lewis şi Jacques Tati... „un clovn fără nas roşu". Presa italiană spune despre ea: „este mim dar vorbeşte, este actriţă dar cântă".

Realizatorul filmelor „Toy Story" şi „Aladin"

Regizorul Peter Schneider este apreciat pe plan internaţional pentru obţinerea unui Premiu Tony pentru regia spectacolul „Regele Leu", unul dintre cele mai renumite spectacole de pe Broadway, ca regizor al musicalului „Sister Act", de la Londra.

Schneider a regizat mai multe producţii de teatru, musical şi opera: „The Breakup Note Book", opera lui Marc Blitzstein, „Norman's Ark", de Glen Roven, musicalul „Grand", un scurtmetraj cu Julie Andrews în rolul principal realizat cu ocazia celor 40 de ani de la apariţia filmului „Mary Poppins".

De-a lungul celor 17 ani în care a lucrat la Compania „Walt Disney" a deţinut mai multe funcţii, lucrând iniţial la „Walt Disney Feature Animation and Theatrical Productions" şi devenind preşedinte al Studiourilor Disney.

În acest timp a creat şi distribuit peste 50 de filme, aflându-se in spatele revenirii spectaculoase a departamentului de Animaţie Lungmetraj şi a naşterii unora dintre cele mai primite filme de gen din istoria Disney, dintre care amintim „Regele Leu", „Frumoasa şi Bestia".

Este de asemenea câştigătorul unui Premiu Golden Globe, realizator al filmelor de animaţie „Mica Sirenă", „Toy Story", „Aladin", „Mulan".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite