Regizorul Paul Negoescu a început filmările la primul său lungmetraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intitulat „365 de Revelioane", filmul este povestea unui tânăr care se hotărăşte să se despartă de prietena sa în noaptea de Revelion.


Regizorul Paul Negoescu a început filmările la primul său lungmetraj, intitulat „365 de Revelioane", care redă povestea lui Costin, un tânăr care se hotărăşte în noaptea de Revelion să se despartă de prietena sa şi să o regăsească pe fosta iubită.

Filmările pentru pelicula „365 de Revelioane" durează 20 de zile şi se desfăşoară în Bucureşti. Primele cadre ale peliculei au fost turnate la sfârşitul lunii decembrie.

„Filmul doreşte să se oprească asupra momentului din viaţa unei persoane care a atins o vârstă critică şi care-şi pune problema: cu cine voi rămâne pentru tot restul vieţii? Este persoana de lângă mine cea cu care vreau să-mi petrec toată viaţa? Reprezintă ea pentru mine marea dragoste", spune regizorul Paul Negoescu.

În rolul principal va putea fi văzut Andrei Mateiu ("Aurora", regia Cristi Puiu, "Portretul luptătorului la tinereţe", regia Constantin Popescu). Din distribuţie mai fac parte actorii Tudor Aaron Istodor ("Hârtia va fi albastră", regia Radu Muntean), Ioana Anton ("Nuntă mută", regia Horaţiu Mălăele), Sînziana Nicola ("Ultimele cinci minute", regia Andrei Şerban) şi Raluca Aprodu ("Contra timp", regia Jesus del Cerro). Scenariul este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică iar sunetul este semnat de Vlad Voinescu.

Paul Negoescu a realizat scurtmetrajele "Renovare" şi "Derby", care au fost selecţionate consecutiv la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2009 şi 2010 şi au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film.

Pentru filmul "Radu+Ana" Paul Negoescu a câştigat Premiul criticilor şi Premiul pentru regie la Festivalul CineMAiubit în 2007 şi o distincţie importantă la Festivalul Internaţional de Film Independent de la New York.

Paul Negoescu este preparator universitar la UNATC - catedra regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul "365 de Revelioane", o producţie Hi Film, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite