Regizorul Paul Negoescu, nominalizat pentru a doua oară consecutiv la Oscarul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scurtmetrajul "Derby", în regia lui Paul Negoescu, a fost nominalizat la premiile Academiei de Film Europene din 2011, ceremonie care va avea loc pe 3 decembrie, la Berlin.

Paul Negoescu a fost nominalizat premiile Academiei de Film Europene (EFA), echivalentul european al Oscarurilor, odată cu câştigarea marelui premiu la cel mai important festival de scurtmetraje din Marea Britanie, cel de la Bristol, care a înlocuit anul acesta Festivalul de Film de la Edinburgh pe lista evenimentelor de gen eligibile pentru a nominaliza scurtmetraje la trofeele EFA, informează un comunicat citat de Mediafax.

Scurtmetrajul "Derby" spune povestea unui tată care simte că pierde controlul asupra vieţii fiicei lui, în momentul în care îşi pune problema că, la vârsta de 15 ani, fata lui ar putea întreţine relaţii sexuale cu prietenul ei.

Succesul este cu atât mai mare cu cât filmul a fost realizat 100% independent, fără susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei, din fonduri proprii obţinute din vânzarea unui autoturism, premii câştigate la alte festivaluri şi implicarea unei echipe entuziaste. Filmul a avut premiera mondială la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin şi a mai fost selectat în peste 40 de festivaluri, precum cele de la Karlovy Vary, Londra, Sarajevo, Vancouver, Vila do Conde, Namur, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Hamburg, Roma etc.

Premiile Academiei de Film Europene sunt decernate anual, începând din 1988, producţiilor cinematografiei europene. Academia numără peste 2.300 de membri specialişti în cinematografie, iar preşedintele instituţiei este regizorul german Wim Wenders. În acest an ceremonia va avea loc pe 3 decembrie, în sala Tempodrom din Berlin.

Paul Negoescu a mai fost nominalizat în 2009 la premiile EFA, cu scurtmetrajul "Renovare", şi tot la aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi, în anul 2004, Cristi Puiu, cu scurtmetrajul "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", şi Cristian Nemescu, cu filmul "Poveste la Scara C".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite