Regizorul Lucian Giurchescu, decorat cu Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a organizat numeroase turnee în Finlanda, Danemarca, Germania, Suedia sau Anglia. A montat peste 125 de spectacole în mai toate zonele lumii. În 1979 a obţinut azil politic în Danemarca, iar din

a organizat numeroase turnee în Finlanda, Danemarca, Germania, Suedia sau Anglia. A montat peste 125 de spectacole în mai toate zonele lumii. În 1979 a obţinut azil politic în Danemarca, iar din 1990 deţine cetăţenie dublă, română şi daneză.
Maestrul va fi decorat de preşedintele României (pe 7 iunie la Cophenhaga prin intermediul ambasadorului nostru Toader Paleologu) cu Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer pentru întreaga activitate. "Nu pot decât să mă bucur. Este o recunoaştere a ceea ce am făcut în viaţă", ne-a declarat Lucian Giurchescu. În vârstă de 76 de ani, acesta lucrează în continuare şi plănuieşte să revină în Bucureşti pentru a monta două piese: una după Brecht, pentru Teatrul de Comedie, alta de Ionesco, pentru radio. "Nu trebuie să avem complexe. Spre exemplu, Teatrul Naţional din Craiova a susţinut reprezentaţii în Danemarca având sălile pline şi bucurându-se de cronici foarte bune", apreciază regizorul. El susţine că starea teatrului românesc este la acelaşi nivel cu cea a teatrului european.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite