Regizorii celebri ne pregătesc filme tari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Pedro Almodóvar, Martin Scorsese, Woody Allen şi Cristian Mungiu lucrează la noi proiecte. Sunt multipremiaţi, creatorii unor capodopere care au devenit obiect de studiu în şcoli,

>> Pedro Almodóvar, Martin Scorsese, Woody Allen şi Cristian Mungiu lucrează la noi proiecte.

Sunt multipremiaţi, creatorii unor capodopere care au devenit obiect de studiu în şcoli, iar actorii
trec prin competiţii dure pentru a prinde un rol în filmele lor.

Numele Pedro Almodóvar creează un ecou de titluri celebre: "Volver", "Todo sobre mi madre", "Carne tremula". Giuseppe Tornatore este autorul poeziilor cinematografice "Malèna", "Nuovo cinema Paradiso", iar Martin Scorsese a doborât recorduri de audienţă cu "Taxi Driver, "Raging Bull", "Aviatorul" sau "Cârtiţa". În 2008, regizorii de top pregătesc noi filme care vor crea dezbateri, vor umple sălile cu spectatori şi buzunarele producătorilor cu bani.


Cineastul Pedro Almodóvar va lucra în 2008 la o nouă peliculă despre "o dragoste nebună", "Los Abrazos Rotos" (Broken Hugs), în care o va distribui pe actriţa lui "fetiş", Penelope Cruz, alături de Blanca Portillo (Volver) şi Lluis Homar (La Mala Educación).


Almodóvar şi-a asigurat fanii că noul film nu va fi o comedie, dar va avea destul umor negru, iar actriţa Penelope Cruz va apărea într-un rol cu totul nou pentru ea. În 2008, regizorul italian Giuseppe Tornatore va lansa un nou film, "Baaria - La porta del vento", de data aceasta o comedie despre un bărbat sărac, ajuns funcţionar în Partidul Comunist din satul Bagheria, Sicilia, chiar localitatea natală a regizorului italian. În rolul principal joacă Raoul Bova.


Scorsese, documentar despre Stones


"Shine a Light" este noul proiect al regizorului Martin Scorsese, un documentar inedit despre oamenii-emblemă pentru muzica rock, componenţii trupei "Rolling Stones". Documentarul va cuprinde imagini din concerte, interviuri cu membrii formaţiei şi va fi lansat pe 4 aprilie 2008. Scorsese i-a filmat pe aceştia timp de două zile, înainte, în timpul şi după concertul pe care l-au susţinut în toamna anului 2006 la Beacon Theater în New York. Alături de Mick Jagger şi Keith Richards, în film mai apar Christina Aguilera, Bill Clinton, Buddy Guy şi chiar Martin Scorsese.

Lars von Trier îşi încheie trilogia


Regizorul danez Lars von Trier a anunţat că în 2008 va filma cea de-a treia parte a trilogiei "USA - Land of Opportunities" (America, ţara tuturor posibilităţilor), începută cu "Dogville" (cu Nicole Kidman, în 2003) şi continuată cu "Manderlay" (2005). Pelicula intitulată "Washington" îl are deocamdată inclus în distribuţie doar pe Udo Kier.

Regizorul american Woody Allen atrage din nou ca un magnet o sumedenie de vedete, în noul său film, "Vicky Cristina Barcelona": pe Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Javier Bardem şi Rebecca Hall. Comedia va fi lansată anul viitor, în SUA şi Europa. Allen a petrecut mai multe luni în Spania, dar a declarat ulterior că nu va mai filma niciodată aici, deoarece i-au displăcut bârfele din presă şi criticile locuitorilor Barcelonei, care i-au reproşat blocarea unor străzi.


Mungiu lucrează cu prietenii

Regizorul Cristian Mungiu a declarat pentru Mediafax că va continua în primăvara anului viitor proiectul "Amintiri din Epoca de Aur".

"Am decis ca el să includă mai mulţi regizori români - structura episodică a filmului permiţând un asemenea format. Va fi, în final, un proiect de tip omnibus, cu poveşti între 20 şi 30 de minute, respectând acelaşi format narativ, dar independente ca subiect şi personaje", a spus regizorul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite