Regele hunilor a fost ucis la nunta sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a avea pretenţii la succesiune, lui Attila i-a căşunat să o ia de nevastă pe Honoria, sora împăratului Valentinian al III-lea al Imperiului Roman de Apus. Plus jumătate din imperiu ca

Pentru a avea pretenţii la succesiune, lui Attila i-a căşunat să o ia de nevastă pe Honoria, sora împăratului Valentinian al III-lea al Imperiului Roman de Apus. Plus jumătate din imperiu ca zestre!

În anul 451, Attila porneşte să-şi cucerească “iubita” cu forţa. Conducătorul de facto al imperiului, generalul Flavius Aetius, pe care Attila îl considera prieten, îl învinge în Câmpiile Catalaunice, după una dintre cele mai sângeroase înfruntări din istorie.

Moartea lui Attila a survenit în noaptea nunţii sale cu legendara prinţesă nordică Krimhilda, căzând victimă, împreună cu toţi nuntaşii, răzbunării acesteia pentru uciderea fostului soţ, frumosul Siegfried.

Pe site-ul www.filmeleadevarul.ro sunt disponibile spoturi, fotografii şi comentarii despre colecţia de DVD-uri “Personalităţi care au marcat istoria lumii”, distribuită de ziarul “Adevărul” la pachet cu revista “Adevărul magazin de duminică”. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite