Regalitatea îşi redescoperă istoria în fotografii şi documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în istoria culturii române, iar Muzeul Naţional de Istorie le dă vizibilitate, organizând expoziţia "România în timpul lui Carol I". Peste 500 de lucrări de artă plastică şi decorativă,

în istoria culturii române, iar Muzeul Naţional de Istorie le dă vizibilitate, organizând expoziţia "România în timpul lui Carol I". Peste 500 de lucrări de artă plastică şi decorativă, numismatică, medalistică, fotografii, piese de vestimentaţie şi documente însemnate vor fi văzute mâine, la vernisaj, începând cu ora 15,00, de Maiestatea Sa, Regele Mihai I al României, şi premierul Tăriceanu.
Expoziţia este structurată pe mai multe teme, abordând toate problemele importante care au făcut din îndelungata domnie a lui Carol I, de aproape jumătate de secol (a domnit 48 de ani, cu un an mai mult decât ştefan cel Mare), una dintre cele mai prospere perioade din istoria României. Expoziţia va fi deschisă până în septembrie şi poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10,00-20,00. (Dan Boicea)
Palatul Elisabeta, în viziunea Principelui Radu
În clădirea CEC de pe Calea Victoriei a avut loc, ieri, lansarea unui album fotografic despre Palatul Elisabeta. Autorul lucrării, Principele Radu, a inclus în album o prezentare completă, în text şi imagini, a Palatului, evocând prezenţa familiei regale în edificiul proiectat în anii 1930 de, atunci, tânărul arhitect Marcu. Apariţia albumului celebrează mai multe evenimente, rememorate sau actuale, mai exact 140 de ani de la fondarea dinastiei regale române (venirea pe tron a lui Carol I, 10 mai 1866), 125 de ani de la proclamarea regatului (10 mai 1881), 100 de ani de la Expoziţia Naţională Română (6 iunie 1906) şi 85 de ani ai Regelui Mihai (25 octombrie). La lansarea volumului au participat mai mulţi membri ai familiei regale, inclusiv Regele Mihai şi Regina Ana care au oferit şi autografe, alături de autor.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite