Record de vânzări pentru Editura Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul celor mai vândute cărţi ale anului 2009, Editura Adevărul conduce detaşat datorită unei oferte atrăgătoare, care include colecţii pentru toate gusturile. La sfârşit de an, editurile trag linie şi fac bilanţul volumelor care i-au atras cel mai mult pe cumpărătorii români.

Potrivit ultimelor statistici, în anul care se încheie Editura Adevărul a înregistrat un adevărat succes de piaţă. Din colecţiile "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", "Disney Clasic", "Pictori de geniu", "Enciclopedia Disney" şi "Colecţia de lux", românii au cumpărat peste 21.000.000 de exemplare.

Mai citiţi şi:

„Adevărul“ îi aduce pe Grigorescu şi pe Tonitza la târg

FOTOGALERIE Public numeros la standul Editurii Adevărul

Târgul Gaudeamus, fieful celor mai bune cărţi

Numai din colecţia "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" s-au vândut peste 15 milioane de volume. "Idiotul", celebrul roman al clasicului F.M. Dostoievski, editat în două volume, a fost cartea cea mai dorită, fiecare dintre volume ajungând în biblioteca a 305.000 de români.

Memorialistică şi ficţiune

Editura Humanitas a avut succes cu "Jurnalul" Oanei Pellea (22.000 de exemplare), lansat la Bookfest 2009, urmat în vânzări de cea mai recentă carte a lui Paulo Coelho, "Învingătorul este întotdeauna singur" (20.000 de exemplare) şi de volumul istoricului Neagu Djuvara, "Amintiri şi poveşti mai deocheate" (16.000 de exemplare). 

De la Humanitas Fiction cei mai mulţi cumpărători au fost atraşi de o carte a Hertei Müller, scriitoarea de origine română care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în acest an, intitulată "Încă de pe atunci vulpea era vânătorul" (13.000 de exemplare).

Acest titlu este urmat, potrivit cifrelor de vânzări, de "Cu mănuşi", cartea Mihaelei Nicola, şi de "Povestea despre dragoste şi întuneric", romanul cunoscutului scriitor israelian Amos Oz, care a pierdut Nobelul în faţa scriitoarei mai sus menţionate.

În topul celor mai vândute cărţi ale Editurii Polirom, după "Nişte răspunsuri", volumul cu tentă autobiografică al vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu, se clasează „Animalul inimii", o altă carte de Herta Müller,  „Memoriile" lui Valeriu Anania, „Povestirile mortale" ale lui Mihai Găinuşă şi „Prin perdea" de Aurora Liiceanu.

Cele mai vândute traduceri din "Biblioteca Polirom" au fost celebrul roman al americanului J.D. Salinger, "De veghe în lanul de secară", urmat de "Cititorul" lui  Bern­hard Schlink şi controversatul roman "Versetele satanic" de Salman Rushdie. La Editura Trei, în topul vânzărilor conduce Trilogia Millenium a lui Stieg Larsson, care s-a vândut în 50.000 de exemplare.

Beletristică, psihologie şi carte practică

Pe locul al doilea, la aceeşi editură, s-a clasat "Semnele trupului/ Psihologie practică" de Joan Liebmann-Smith şi Jacqueline Nardi Egan (10.000 de exemplare), urmat de "Eroare judiciară" de Anne Holt (2.000 de exemplare). "Gargui", romanul de debut al candianului Andrew Davidson, ajuns bestseller internaţional peste noapte, a fost cartea cea mai căutată de la Editura All (9.000 de exemplare), urmată în topul vânzărilor de două albume, "Cele mai frumoase locuri din Europa" (4.500 de exemplare) şi "Cele mai frumoase locuri din lume" (3.500 de exemplare).

"Mănâncă de plăcere, menţine-te în formă", volumul de sfaturi practice al Dietei Montignac, a repurtat victoria supremă (9.000 de exemplare) la Editura Litera, urmată de primul volum, "Semnul" (5.000 de exemplare), din seria "Casa Nopţii" şi de "Enciclopedia Concisă Britannica", vândută în 4.000 de exemplare.

Literatură motivaţională şi SF

Din oferta Editurii Nemira cei mai mulţi cumpărători au ales "Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor", de Ute Ehrhardt, carte ce se încadrează în categoria literaturii motivaţionale, aflată, de altfel, pe locul al treilea în topul vânzărilor realizat de lanţul de librării Diverta.

"Iureşiul săbiilor" de George R.R. Martin, o trilogie fantasy, este al doilea succes al aceleiaşi edituri. Iar a treia cea mai vândută carte editată de Nemira este "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, bestseller publicat în 32 de ţări, îndrăgit de o mulţime de cititori tineri, pentru care se pregăteşte o ecranizare.

Reuşită

Editorii susţin că, în ciuda crizei economice, vânzările înregistrate în acest an au fost peste aşteptări. Cel mai căutat gen a rămas beletristica, urmat de literatura motivaţională şi memorialistică, de care românii sunt din ce în ce mai interesaţi în ultimii ani.

Iubirea, inteligenţa şi gastronomia

Cele mai vândute volume ale Editurii Curtea Veche au fost "Inteligenţa emoţională" de  Daniel Goleman, "Supleantul" lui Petru Popescu, "De-a fir a păr...cu Geta Voinea", "De ce vrem să fii bogat" de Donald Trump şi Robert T. Kiyosaki şi "Cele cinci limbaje ale iubirii" de Gary Chapman.

Cei mai căutaţi autori publicaţi de aceeaşi editură au fost Eckhart Tolle, cu "Un pământ nou" şi "Puterea prezentului", şi Jamie Oliver, cu tratatele gastronomice "Acasă la Jamie", "Cu Jamie în Italia", "Să gătim cu Jamie" şi "La masă cu Jamie".

305 mii de cititori au cumpărat celebrul roman „Idiotul" de F.M. Dostoievski, publicat de Editura Adevărul în două volume.

50 de mii de români au achiziţionat anul acesta Trilogia Millenium de Stieg Larsson, din oferta Editurii Trei. Seria a fost preferată mai ales de publicul tânăr.

22 de mii de exemplare din „Jurnalul" actriţei Oana Pellea, editat de Humanitas, s-au vândut în numai câteva luni. Volumul a fost achiziţionat de cititori de toate vârstele.

13 mii de biblioteci s-au îmbogăţit cu romanul „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul" de Herta Müller, câştigătoarea Nobelului în 2009.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite