Rădulescu nu crede în "valul cinematografiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citiţi în "Adevărul literar şi artistic" de astăzi interviul cu scenaristul şi scriitorul Răzvan Rădulescu Scenaristul majorităţii filmelor premiate făcute de tinerii regizori

Citiţi în "Adevărul literar şi artistic" de astăzi interviul cu scenaristul şi scriitorul Răzvan Rădulescu

Scenaristul majorităţii filmelor premiate făcute de tinerii regizori români consideră că ideea de "nou val al cinematografiei româneşti" este o făcătură şi că poate chiar să facă rău producţiei de film de la noi.

A semnat scenariul filmelor "Marfa şi banii", "Moartea domnului Lăzărescu", "Niki Ardelean, colonel în rezervă", "Hârtia va fi albastră", "Offset" ş.a., a acordat script consulting pentru "Legături bolnăvicioase" şi "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile".

Predă la Universitatea din Karlsruhe, la una dintre cele mai apreciate facultăţi de mass-media şi film din Europa. Are contracte pentru scenarii şi în România, şi în străinătate.

"ADN-ul scenaristului"

Despre Răzvan Rădulescu (foto), criticul de film Alex Leo Şerban afirmă în "Adevărul literar şi artistic": "Când se va trage linia şi se va scrie istoria filmului românesc din secolul XXI, se va găsi ADN-ul lui Răzvan Rădulescu (scriitor&scenarist român) în fiecare fibră a filmelor zise <> - filmele alea care plac criticilor şi mai puţin spectatorilor sunt premiate la festivaluri de afară şi ne-au pus pe hartă, trăgând după ele celelalte producţii... Răzvan este <> a filmului pur şi dur, made in Romania".

Ei bine, "eminenţa cenuşie" a filmelor care au obţinut premii peste premii este de părere că, în toată povestea cu noul val al cinematografiei româneşti, "există şi talent, şi impostură, şi calcul, şi abilitate managerială". Răzvan Rădulescu prezice că, peste zece ani, nu se va mai vorbi de niciun "val", ci, eventual, despre câţiva autori.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite