Un film de Radu Jude, selectat la Festivalul de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou film al regizorului Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", a fost selectat în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de la Berlin, care se desfăşoară între 9 şi 19 februarie, informează site-ul evenimentului, citat de Mediafax.

Proiectul "Toată lumea din familia noastră" a fost dezvoltat în cadrul secţiunii CineLink, la Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads - Co-Production Forum, organizat de Festivalul de Film de la Salonic -, iar la Sofia Meetings a fost recompensat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema.

Filmările pentru "Toată lumea din familia noastră" au avut loc în vara anului trecut, la Bucureşti.

Lungmetrajul vorbeşte într-un mod dramatic, dar şi comic despre consecinţele unui divorţ, despre durerea, tristeţea, situaţia absurdă şi fără sens a tuturor celor pe care separarea îi afectează. Din acest punct de vedere, filmul "Toată lumea din familia noastră" redă un subiect foarte puţin explorat în cinematografia românească.

Aşa cum susţine regizorul Radu Jude, intenţia sa nu este doar de a spune o poveste sinceră despre divorţ, ci este mai degrabă interesat să analizeze modul în care conflictele sunt generate şi evoluează. Astfel, divorţul şi consecinţele sale nu sunt tema principală a scenariului, ci doar contextul în care personajele se dezvoltă. Lipsa de comunicare dintre acestea, eşecul în a înţelege părerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct încolo, de a îndrepta răul făcut - toate aceste idei sunt explorate în film.

Filmul "Toată lumea din familia noastră" îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Regizorul şi scenaristul Radu Jude este autorul celui mai premiat scurtmetraj românesc, "Lampa cu căciulă". Lungmetrajul său de debut, "Cea mai fericită fată din lume", a câştigat CICAE Award la Forum Berlinale 2009, premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower - Palic European IFF şi Award Cine-Ecole - ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite