Purcărete trage cortina la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două spectacole ale faimosului regizor român încheie mâine seară, după 10 zile, a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

După ce aseară i s-a jucat pentru ultima dată în festival, megaproducţia „Faust", regizorului Silviu Purcărete i vor reprezenta mâine, în ultima zi a festivalului, două spectacole: „Femeia care şi-a pierdut jartierele" şi „Metamorfoze".

Primul spectacol, montat după un text de Eugène Labiche, aparţine Teatrului de Comedie din Bucureşti, şi are premiera mâine la Sibiu, de la 16.00, la Hala Libra-Balanţa. Coproducţia cu Luxemburgul, „Metamorfoze", se va juca mâine seară, de la ora 21.30, într-o piscină amenajată în parcarea Teatrului „Radu Stanca" de la Sibiu, unde sunt aşteptaţi în jur de 500 de spectatori.

De la „Turandot" la „Herr Paul"

După conferinţele din timpul festivalului ale lui Mihai Şora, Dan. C Mihăilescu, Eugenio Barba şi George Banu, astăzi este rândul lui Mircea Dinescu să vorbească, la ora 14.00, la Centrul Cultural Habitus, despre „Femeile din secolul trecut". De asemenea, azi şi mâine, de la ora 14.00, spectatorii pot călători, pentru ultima dată în festival, cu „Un tramvai numit Popescu", în regia lui Gavriil Pinte. Tot astăzi, la Sibiu, de la ora 18.00, la Sala Thalia, nu trebuie ratate „Poveştile de iunie" ale companiei italiene Pippo Delbono.

Doi alţi regizori importanţi, Andriy Zholdak şi Radu Afrim, vin cu două spectacole reprezentate la Teatrul „Radu Stanca" din Sibiu: „Turandot" (astăzi, de la ora 19.00) şi, respectiv, „Herr Paul" (mâine, de la ora 19.00).

Mâine, în ultima zi de festival

Ora 19.00 Teatrul Naţional „Radu Stanca", „Herr Paul", regia Radu Afrim, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ

Ora 21.30 Parcarea Teatrului „Radu Stanca", „Metamorfoze", regia Silviu Purcărete, Coproducţie România-Luxemburg

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite