"Proiect îndrăzneţ" pentru Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Low-Budget Monuments", proiectul propus de Fundaţia Plan B, curator Mihnea Mircan, va reprezenta România la cea de-a 52-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia. "Low-Budget Monuments",

"Low-Budget Monuments", proiectul propus de Fundaţia Plan B, curator Mihnea Mircan, va reprezenta România la cea de-a 52-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia. "Low-Budget Monuments", realizat de artiştii Victor Man, Cristian Pogăcean, Mona Vătămanu şi Florin Tudor, şi finanţat cu 30.000 de euro, a fost desemnat câştigător cu unanimitate de voturi la concursul organizat de Ministerul Culturii.

"Este un proiect îndrăzneţ care va suscita discuţii", declară secretarul general al MCC, Virgil Niţulescu. "Proiectul propune o reflecţie asupra monumentului, specia artei publice cea mai aptă a reprezenta interfaţa dintre comunităţi şi ideologiile care le condiţionează ori structurează (...). Low-Budget Monuments este un prim pas într-un proiect mai amplu de investigare a monumentului contemporan, care va antrena pe parcurs tot mai multe competenţe vitale pentru sănătatea spaţiului public. În acest prim episod, artiştii invitaţi dau răspunsuri spontane la întrebarea <> ", afirmă curatorul Mihnea Mircan.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite