Producţiile româneşti câştigă public şi premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de la Sarajevo, aflat la a 14-a ediţie, se va desfăşura între 15 şi 23 august Două scurtmetraje româneşti vor concura cu cinci pelicule străine şi nouă filme de animaţie,

Festivalul de la Sarajevo, aflat la a 14-a ediţie, se va desfăşura între 15 şi 23 august

Două scurtmetraje româneşti vor concura cu cinci pelicule străine şi nouă filme de animaţie, iar la secţiunea necompetiţională va fi prezentat lungmetrajul "Boogie".

"O zi bună de plajă" de Bogdan Mustaţă şi "Interior. Scară de bloc" de Ciprian Alexandrescu au fost selectate în competiţie la Festivalul de la Sarajevo.

Filmul lui Bogdan Mustaţă a câştigat anul acesta Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi relatează povestea a trei puşti delincvenţi.

"Interior. Scară de bloc", pelicula care a fost premiată la Festivalul CineMAiubit în 2007 şi nominalizată la Premiile Gopo în 2008, prezintă cazul morţii suspecte a unui om într-o scară de bloc şi îi are în distribuţie, printre alţii, pe Luminiţa Gheorghiu şi Vlad Ivanov.

La secţiunea lungmetraj, 10 pelicule se vor bate pentru marele trofeu şi 25.000 de euro, iar "Boogie", producţia lui Radu Muntean, va fi proiectată în cadrul unei secţiuni dedicate realizărilor actuale în cinematografie, "In Focus". "Boogie" a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, la Festivalul Quinzaine des Realisateurs, iar premiera românească, la TIFF.

Filmul a mai participat, e drept, fără noroc, la competiţia din cadrul Festivalului de Film de la Karlovy Vary, dar şi-a luat revanşa în Serbia, la Festivalul de la Palic, unde a obţinut Premiul special al juriului pentru "dialogurile foarte bine conduse, interpretarea actorilor şi imagine".

"Boogie", un film plimbăreţ

Pelicula urmează să aibă premiera în cinematografele româneşti pe 19 septembrie, dar până atunci va mai participa, în Croaţia, la Festivalul de Film de la Motovun, desfăşurat între 28 iulie şi 1 august, şi în Delta Dunării, în cadrul Festivalului Anonimul de la Sf. Gheorghe, între 11 şi 17 august.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite