Premiere teatrale pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacole regizate de Mihai Măniuţiu, Radu Beligan, Dan Tudor şi Dragoş Câmpan se vor juca la teatrele româneşti, săptămâna aceasta, în ultima parte a stagiunii 2011-2012.

„Viaţa e vis", de Pedro Calderón de la Barca, în regia lui Mihai Măniuţiu, are o reprezentaţie în avanpremieră, astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional din Timişoara. „Viaţa e vis" (1635) este una dintre marile legende ale lumii, o metaforă despre nesfârşita iluzie care este viaţa.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Marian Râlea, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Alina Ilea, Valentin Ivanciuc, Călin Stanciu jr, Colin Buzoianu ş.a. Decorul şi costumele îi aparţin scenografului Adrian Damian.

La Teatrul Act din Bucureşti se joacă astăzi, de la ora 19.00, spectacolul „Fidelitate", de Chazz Palminteri, cu Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim şi Florin Busuioc, în regia lui Dragoş Câmpan. Un asasin plătit, victima sa şi un soţ care neagă orice implicare. Tony, dator vândut mafiei italiene, este angajat s-o ucidă pe Maggie, nevasta depresivă. Jack este soţul care l-a angajat pe Tony sau este el însuşi o victimă? Cine a angajat pe cine? Până la urmă, cine o să moară? „Fidelitate" este o poveste americană, dar şi o analiză plină de vigoare şi umor a vieţii de cuplu. Biletele costă 25 de lei şi 30 de lei.

Maia şi Beligan,la Metropolis

Teatrul Metropolis are săptămâna rezervată pentru două spectacole noi. Primul dintre ele, „Jubileul", de Jean-Marie Chevret şi Michele Ressi, este regizat de neobositul Radu Beligan şi le are în distribuţie pe actriţele Maia Morgenstern şi Victoria Ducu. Spectacolul, cu o durată de o oră şi 20 de minute, se joacă mâine, 26 iunie, şi miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00. Un bilet costă 21,60 lei.

Cel de-al doilea spectacol pregătit de Teatrul Metropolis din Bucureşti este „Gaiţele", montat de Dan Tudor, regizor care se bazează pe nume importante din trupa Teatrului Naţional din Bucureşti. Au fost programate spectacole, în fiecare seară, de la ora 19.00, în intervalul 29 iunie-4 iulie. Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei româneşti, „Gaiţele" este o satiră socială, despre care autorul spunea: „M-am străduit, cu adevăr şi mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune".

În prima linie, din distribuţie fac parte Florina Cercel, Rodica Popescu Bitănescu şi Ileana Stana Ionescu. Actriţele joacă alături de Olga Delia Mateescu, Marius Bodochi, Răzvan Oprea, Ilinca Goia, Monica Davidescu, Ana Ioana Macaria ş.a. Un bilet costă 32,40 lei. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite