Premieră: Marea Britanie va avea o statuie înfăţişându-l pe Charles Dickens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape două secole de la naşterea celui care a scris povestea lui Oliver Twist, Anglia s-a hotorât să-i încalce dorinţa din testament

Celebrul scriitor victorian, cunoscut în toată lumea pentru romane ca „Oliver Twist“ sau „Marile speranţe“, şi-a inclus în testament o dorinţă adresată apropiaţilor: să nu i se dedice, după ca va înceta din viaţă, vreun monument sau vreun spaţiu memorial.

Până acum, dorinţa i-a fost respectată în Marea Britanie, ceea ce este oarecum surprinzător, date fiind popularitate poveştilor şi a personajelor dickensiene, rolul pe care l-a jucat scriitorul în literatura universală şi culturul de care se bucură în continuare în ţara natală. Statui înfăţişându-l pe autor există, însă la Philadelphia sau la Sydney.

Anul viitor, când se va sărbători Bicentenarul Charles Dickens, va fi dezvelită prima statuie din Anglia dedicată scriitorului. Aceasta va fi amplasată în Guildhall Square din Portsmouth, localitatea natală a autorului. Statuia, al cărei cost este estimat la 100.000 de lire sterline, va fi realizată de sculptorul Martin Jenning. Macheta propusă de artist are la bază o forografie în care Dickens este imortalizat aşezat pe un scaun, în vreme ce le citeşte fiicelor sale, în casa din Kent.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite