Poveşti de Crăciun, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LUNI, 19 decembrie Editura Adevărul lansează o nouă colecţie care-şi propune să-i familiarizeze pe cei mici cu muzica clasică. Primul volum, intitulat „Poveste muzicală de Crăciun“, este despre şapte compozitori faimoşi, include un CD cadou şi se distribuie cu ziarul la preţul de 12,99 lei.

Colecţia „Poveşti din Pădurea Muzicală", cu apariţii săptămânale, va include istorioare fascinante despre compozitori precum Beethoven, Vivaldi, Bach, Mozart, Chopin, Ceaikovski şi Strauss. Seria de poveşti este însoţită de CD-uri cadou cu o selecţie de muzică clasică pentru copii. Toate volumele conţin ilustraţii inedite.

Leul lui Beethoven îl încurcă pe Moş Crăciun

Primul volum al colecţiei, intitulat „Poveste muzicală de Crăciun", îi reuneşte pe cei şapte compozitori faimoşi şi animăluţele lor de companie, într-o aventură din care nu lipsesc Moş Crăciun, renii şi elfii năzdrăvani. Eroul poveştii este leul Ludwig, prietenul de nădejde al compozitorului-spiriduş Beethoven. Leul, care sărbătoreşte primul său Crăciun, încearcă să salveze Pădurea Muzicală de Moşul cel abil care se furişează pe horn cu sacul lui mare şi apoi fuge ajutat de nişte reni rapizi.

Descurajat, Moş Crăciun îl însărcinează pe elful Solfegiu să împartă cadourile. Numai că acest Solfegiu tăinuieşte un secret teribil: nu ştie să citească, nici partituri, nici etichete de cadou. Cum se va rezolva totul? Cu multe încurcături amuzante şi un târg de Crăciun. Ludwig van Beethoven este unul dintre cei mai importanţi compozitori din istoria muzicii şi cel care a făcut tranziţia spre perioada romantică. Cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt cele nouă simfonii, dintre care ultima, „Odă bucuriei" pe versuri de Friedrich von Schiller, a fost compusă în ultima parte a vieţii, când Beethoven începuse să surzească. Dintre lucrările compozitorului, cunoscute sunt şi cele cinci concerte pentru pian - aclamate fiind mai ales Concertul nr.4 şi Concertul nr.5, „Imperialul", precum şi cele 32 de sonate pentru pian.

Următoarele apariţii

16 ianuarie 2012
- Vivaldi şi cele patru anotimpuri    
23 ianuarie 2012
- Bach şi orga fermecată    
30 ianuarie 2012
- Mozart şi curcubeul muzical    
6 februarie 2012
- Beethoven şi furtuna de sunete    
13 februarie 2012
- Chopin şi balada stropilor de ploaie      
20 februarie 2012
- Ceaikovski şi dansul notelor de argint    
27 februarie 2012
- Strauss şi valsul trandafirilor de mai

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite