Poveşti şi programe pentru familii, la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"povestirii interpretate" (storytelling), aplicată cu succes în alte mari muzee din lume. În perioada 2 decembrie-17 decembrie, sâmbăta şi duminica, între orele 11.00 şi 15.00, Muzeul

"povestirii interpretate" (storytelling), aplicată cu succes în alte mari muzee din lume.
În perioada 2 decembrie-17 decembrie, sâmbăta şi duminica, între orele 11.00 şi 15.00, Muzeul Naţional de Artă propune 12 programe speciale pentru familii. Copiii, cu vârste între 6 şi 12 ani, vor asculta "Nemaiauzita poveste a Domniţei Unde-este" - în acest caz, rolul va fi preluat de muzeografii şi referenţii educaţionali de la MNAR. Domniţa le va istorisi invitaţilor ei poveşti - istorii reale, poveşti clasice ori inventate - despre personajele din tablouri sau despre cum au trecut boierii români la vestimentaţia modernă. Scopul programului este valorificarea patrimoniului muzeului prin forme care să atragă publicul de toate vârstele în sălile de expoziţii, dar şi dezvoltarea abilităţilor sociale şi cognitive ale copiilor, creându-le un alt tip de experienţă, diferit de cel cu care s-au obişnuit în viaţa de zi cu zi.
Intriga povestirii este, de exemplu, pierderea şi căutarea căţelului tinerei domniţe, printre tablourile pictorilor de demult. În cea de-a doua parte a periplului, copiii şi părinţii vor ajunge în atelierul de creaţie, unde vor recrea, prin colaj, veşminte de domni şi domniţe, inspirate din costumele personajelor din tablouri. "Povestea interpretată" se foloseşte de limbaj, gestică şi mimică pentru a da viaţă imaginilor unei istorisiri şi pentru a face din muzeu un loc viu şi distractiv.
Muzeul Naţional de Artă a României a introdus programele educative pentru public în anul 2000, iniţial existând doar două. Astăzi, acestea se adresează tuturor membrilor unei familii, iar numărul a ajuns la 12 pe lună, temele fiind altele de la un program la altul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite