VIDEO „Portretul luptătorului la tinereţe“, premiat pentru regie la Bratislava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul filmului „Portretul luptătorului la tinereţe", Constantin Popescu jr., a obţinut premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Bratislava.

Juriul a apreciat arta regizorului „de a ilustra lupta pentru libertate într-o ţară asuprită". Filmul se concentrează pe istoria uneia dintre cele mai longevive grupări de partizani anticomunişti din anii ‘50, cea condusă de Ion Gavrilă Ogoranu.

Citiţi şi: „Portretul luptătorului la tinereţe", filmul rezistenţei anticomuniste, intră pe ecrane

Juriul competiţiei a fost format din cinci directori de festivaluri: Aude Hesbert (Paris), Kim Dong-Ho (Pusan), Mikel Olaciregui (San Sebastian), Mirsad Purivatra (Sarajevo) şi Eva Zaoralová (Karlovy Vary).

Lungmetrajul de debut al lui Constantin Popescu jr. se lansează în cinematografele din România la 19 noiembrie. Filmul va avea parte de proiecţii de gală - în prezenţa regizorului şi a echipei - la 18 noiembrie, la Cinema Studio din Bucureşti, la 19 noiembrie la Cinema City din Cluj şi la 23 noiembrie la Făgăraş. Pelicula va fi lansată simultan în Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Bacău, urmând a fi proiectată ulterior la Constanţa, Craiova, Timişoara, Arad, Oradea şi alte oraşe.

Constantin Diţă (în rolul lui Ion Gavrilă Ogoranu), în „Portretul luptătorului la tinereţe"

„Portretul luptătorului la tinereţe" a fost prezentat în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a obţinut Premiul Publicului şi Premiul pentru imagine la Festivalul B-EST. Filmul îşi va continua traseul festivalier, urmând a fi proiectat la sfârşitul lunii noiembrie în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Torino.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite