„Poliţist, adjectiv“ nu i-a atras pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul lui Corneliu Porumboiu a fost văzut de numai 2.083 de oameni în weekendul trecut, când a avut premiera în cinematografele româneşti.Deşi a fost premiat anul acesta la Festivalul Internaţional de la Cannes şi a avut parte de o bună mediatizare, „Poliţist, adjectiv“ n-a reuşit să aducă în sălile de cinema un public numeros.

Conform datelor primite de la Agenţia Champions, cei mai mulţi spectatori (1.260) pe care i-a avut filmul „Poliţist, adjectiv“ în cele trei zile de la data premierei au fost înregistraţi la Cinema Studio din Bucureşti.

„Nu se adresează publicului de mall“

Doar 823 de spectatori au văzut filmul la mall, la Hollywood Multiplex, Moviexplex, Starplex, The Light Cinemas din Capitală şi la Cinema City din Cluj-Napoca. Vineri, 3 iulie, în ziua premierei, la Cinema Studio (cu o capacitate de 380 de locuri), la ora 10.00 erau prezenţi în sală doar 22 de oameni, iar la ora 12.30, 32.

Sâmbătă, 4 iulie, la Hollywood Multiplex, la ora 12.00 (în sala 7, cu o capacitate de 130 de locuri), se aflau în sală 20 de persoane, iar la ora 14.30, 22. Numărul total al celor care au vizionat cea mai nouă peliculă a lui Porumboiu este de 2.083.

„E o cifră care nu mă surprinde. Dar nici nu mi se pare catastrofală. Este un film despre care s-a auzit că este dificil. Nu mă aştept să fie un succes de box-office. Nu se adresează publicului de mall. Este un film la care trebuie să te înarmezi cu răbdare pentru că prima parte e lentă. Dar este o peliculă importantă nu numai pentru cinematografia românească“, a declarat pentru „Adevărul“ criticul de film Alex. Leo Şerban.

Riscul lui Porumboiu

Corneliu Porumboiu a spus că filmul său este „foarte greu de citit“ pentru un spectator. „Am făcut un film de aşteptare pentru că m-am gândit că aşa voi pregăti ultimul cadru“, a explicat regizorul.

„Cadrele în sine erau mult mai lungi, însă a intervenit montajul. Noi am mai avut scene de urmărire care n-au mai intrat în film, spre mulţumirea multora“, a glumit Porumboiu.

El a precizat că şi-a asumat un risc când a făcut acest lungmetraj. „Există, într-adevăr, spectatori care consideră că cinematograful este entertainment şi, probabil, un film de genul acesta nu interesează. «Poliţist, adjectiv» nu poate fi un blockbuster. Cinemaul pe care îl fac eu este dedicat celor care consideră că filmul este o artă“, a apreciat regizorul.

Un film care duce spre absurd

Iniţial, filmul s-a numit „Intermediar“, iar scenariul a avut de-a lungul timpului patru variante.„Poliţist, adjectiv“ spune povestea unui poliţist de provincie, care are un caz minor de consum de droguri.

El nu vrea să-l rezolve, crezând că legea se va schimba şi n-ar dori să aibă pe conştiinţă viaţa unui tânăr. „Are un anumit tip de umor. Mai degrabă e un film care duce mai mult spre absurd. Nu are umorul din «A fost sau n-a fost?»“, a precizat Corneliu Porumboiu.

Recordul „Ice Age 3“

„Epoca de gheaţă 3“, regizat de Mike Thurmeier şi Carlos Saldanha, a stabilit un nou record de încasări în rândul lungmetrajelor de animaţie lansate într-o zi de miercuri în America de Nord, după ce a vândut bilete în valoare de 13,8 milioane de dolari, surclasând pelicula „Shrek 2“.

Top 5 filme (3-5 iulie)

1. „Epoca de gheaţă 3“ (în 21 de cinematografe) – 65.139 de spectatori

2. „Marea mahmureală“ (în 10 cinematografe) – 6.000 de spectatori

3. „Transformers: Răzbunarea celor învinşi“ (în 12 cinematografe) – 5.040 de spectatori

4. „Poliţist, adjectiv“ (în 7 cinematografe) – 2.083 de spectatori

5. „Numere fatale“(în 9 cinematografe) – 1.885 de spectatori

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite