Poezie despre dragoste şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucii ca simbol al suferinţei, nu al mântuirii. Unde dragostea şi moartea nu există este o carte intensă, de maturitate" - 25 de poezii, în română, franceză şi engleză, recomandate de

Crucii ca simbol al suferinţei, nu al mântuirii.
Unde dragostea şi moartea nu există
este o carte intensă, de maturitate" - 25 de poezii, în română, franceză şi engleză, recomandate de poeta Ana Blandiana.
Volumul trilingv, apărut la editura Muzeului Literaturii Române şi semnat de poeta şi jurnalista Rhea Cristina, cuprinde cele mai valoroase poezii ale autoarei, scrise între anii 2000 şi 2003. "Poezia e un lucru atât de personal, intim, încât nu poate fi citită în gura mare, exploatată, înjumătăţită, luată în râs, exprimată oricum. La noi se publică un tip de poezie care nu e reală, într-o epocă a fast-foodului. Dar întrebarea care rămâne mereu în urmă este: facem artă sau nu? Nu te învaţă nimeni să scrii prin cenacluri, la care eu nu merg. Nu este suficient să ai numai talent, ci şi caracter", consideră Rhea Cristina. Impresionat de adâncimea sensurilor poeziei din volum, renumitul coregraf Ioan Tugearu şi-a exprimat dorinţa de a realiza un spectacol în care să conjuge versul la timpul dansului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite