Piesă despre cazul Tanacu, pe scena Odeonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Andrei Şerban, laureatul premiilor UNITER 2008 pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie ("Unchiul Vania"), este din nou invitat al Teatrului Odeon din Capitală, unde va

Regizorul Andrei Şerban, laureatul premiilor UNITER 2008 pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie ("Unchiul Vania"), este din nou invitat al Teatrului Odeon din Capitală, unde va prezenta "Spovedanie la Tanacu".

Spectacolul, inspirat de romanul omonim scris de Tatiana Niculescu-Bran, va avea reprezentaţii pe 2, 3 şi 4 iulie.

Piesa a mai fost jucată la Odeon şi în luna mai. Pe 6 iulie, va avea loc o reprezentaţie şi la Iaşi, la Teatrul Luceafărul, în cadrul programului Rezidenţe Artistice - rezidentArt -. Romanul Tatianei Niculescu-Bran, redactor-şef la BBC World Service, secţia română, a dat naştere unei montări controversate, care are în distribuţie 13 actori.

Autoarea declara pentru NewsIn că a refuzat chiar şi oferte de ecranizare, inclusiv de la Lucian Pintilie, pentru că nu vrea ca povestea ei să devină un fel de "Exorcistul din Carpaţi". Spectacolul a fost prezentat chiar şi la New York, cu titlul "Deadly Confession".

Locuri limitate în sală

Deoarece publicul este integrat în scenografia spectacolului, pentru fiecare reprezentaţie există un număr limitat de locuri, circa 200.

Volumul "Spovedanie la Tanacu", apărut în noiembrie 2006, la editura Humanitas, vorbeşte despre cazul măicuţei Irina Cornici, care a murit în iunie 2005, după ce a fost crucificată şi înfometată timp de mai multe zile, într-un ritual de exorcizare la Mănăstirea "Sfânta Treime" din comuna vasluiană Tanacu.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite